Ένα τρανς ζευγάρι πρόκειται να εμφανιστεί στην 4η σεζόν του Sex Education, με τους παραγωγούς να αναζητούν τα τρανς άτομα που θα παίξουν τους συγκεκριμένους ρόλους. 

Η εξαιρετικά δημοφιλής σειρά του Netflix κερδίζει συνεχώς θετικά σχόλια για τη συμπεριληπτικότητα αλλά και για προβολή αρκετών queer χαρακτήρων.

Ο συγγραφέας και κωμικός Krishna Istha (είναι τρανς και χρησιμοποιεί όλες τις αντωνυμίες), ανέβασε στο Twitter το κάλεσμα της σειράς για δύο τρανς χαρακτήρες -Abbi και Kent-, με τους θαυμαστές της σειράς να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους.

Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα καλύτερα, οι παραγωγοί είναι ανοιχτοί σε τρανς ηθοποιούς χωρίς προηγούμενη εμπειρία – που σημαίνει ότι η σειρά θα μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση νέων ταλέντων στη βιομηχανία.

Στο σχετικό κάλεσμα, η Abbi περιγράφεται ως «μια νεαρή τρανς γυναίκα με ατμόσφαιρα Winona Ryder της δεκαετίας του ’90». Είναι «σίγουρη για την ταυτότητα φύλου της», αλλά έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με τη συντηρητική οικογένειά της.

Παρόλα αυτά, η Abbi είναι «η βασίλισσα του σχολείου της» και είναι «η αρχηγός της ομάδας της». Κάθε άλλο κορίτσι είτε θέλει να είναι φίλη με την Abbi είτε να είναι σαν αυτήν, σύμφωνα με το κάστινγκ.

«Είναι λαμπερή, γενναιόδωρη και πιστή. Όταν η Abbi έκανε coming out ως τρανς γυναίκα, την έδιωξαν από το σπίτι οι συντηρητικοί γονείς της. Αυτή τη στιγμή ζει με τον φίλο της, τον Kent, του οποίου η οικογένεια είναι πολύ πιο δεκτική».

Η τέταρτη σεζόν της σειράς θα εξερευνήσει επίσης τις προκλήσεις της Abbi με τη θρησκεία και την πίστη της. Σύμφωνα με το κάστινγκ, «ήταν θρησκευόμενη» αλλά βρήκε τον εαυτό της να απομακρύνεται από την πίστη της επειδή συνειδητοποίησε ότι αυτό έβλαπτε την αίσθηση του εαυτού της.

Οι παραγωγοί αναζητούν επίσης έναν τρανς ηθοποιό για να υποδυθεί τον Kent, τον φίλο της Abbi. Περιγράφεται ως «καλός, ξεχασιάρης και εξαιρετικός ακροατής».