2948Στην αυτοκτονία οδηγήθηκε ένας δεκαπεντάχρονος τρανς έφηβος από την πόλη Austell της Georgia.

Ο λόγος για τον Zander Mahaffey, ο οποίος την περασμένη Κυριακή αφαίρεσε τη ζωή του αφήνοντας πίσω σημείωμα για να δημοσιευτεί στο Tumblr.

Ο Zander, ο οποίος κατάγεται από την πόλη Austell της Georgia, δημοσίευσε το σημείωμα στο μπλογκ που διατηρεί αναφέροντας ότι η οικογένεια του τον τρομοκρατεί και ότι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Αναφέρθηκε και στην ανάπηρη μητέρα του, κατηγορώντας την για αδιαφορία όταν είχε κρίσεις πανικού, ενώ δεν έχανε στιγμή που να μην τον υποβιβάζει και να τον κατηγορεί ότι κλέβει χρήματα. Αναφέρθηκε, ακόμα, σε διάφορες αναμνήσεις που είχε από διάφορα μέλη του οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος, καθώς και στο ότι σχεδίαζε να αφαιρέσει την ίδια του τη ζωή.

Το hashtag #HisNameWasZander έχει ήδη πάνω από 7000 αναφορές στο Twitter από ανθρώπους που δεν θέλουν ο θάνατος του Zander να ξεχαστεί κάτω από τα πέπλα της λήθης. Μάλιστα, μαζί με το hashtag δημοσιοποιούνται και τα τηλέφωνα διαφόρων γραμμών ψυχολογικής υποστήριξης που ειδικεύονται στις αυτοκτονίες έτσι ώστε να προλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείο κηδειών, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να κάνουν δωρεές στο φιλανθρωπικό ίδρυμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού Susan G Komen.

Κάποια από τα μέλη της οικογένειας και του φιλικού περιβάλλοντος του Zander χρησιμοποίησαν, δυστυχώς, λάθος φύλο στα επιμνημόσυνα μηνύματα τους και χρησιμοποίησαν το όνομα που του δόθηκε όταν είχε γεννηθεί. Ευτυχώς, που οι φίλοι του δημιούργησαν ένα μπλογκ στο όνομα του για να τον θυμούνται με το όνομα και το φύλο που ο ίδιος είχε επιλέξει.

Τα ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ των νέων τρανς ανθρώπων είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Σύμφωνα με το πόρισμα έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα για την ψυχική υγεία των LGBT ανθρώπων Pace, το 48% των τηλικίας κάτω των 26 ετών τρανς δηλώνουν ότι έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.

Ο θάνατός του Zander έχει άμεση σχέση με την τραγική αυτοκτονία της έφηβης Leelah Alcorn, η οποία είχε και αυτή δημοσιεύσει ανάλογο σημείωμα στο Tumblr. Οι διαχειριστές του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης αφαίρεσαν το σημείωμα και δέχτηκαν αρκετά σκληρή κριτική από τους χρήστες.

πηγή: transs.gr

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!