Heartstopper: Η δεύτερη σεζόν θα είναι “λίγο πιο σκοτεινή και ώριμη”

0
132
Netflix
Το Alice Oseman, δημιουργός της συγκλονιστικής κουήρ σειράς Heartstopper, αποκάλυψε ότι η δεύτερη σεζόν θα είναι «λίγο πιο σκοτεινή» και «λίγο πιο ώριμη» – επειδή ο Nick και ο Charlie μεγαλώνουν.

Μιλώντας στο Hay Festival, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αγαπημένα ετήσια λογοτεχνικά φεστιβάλ στον κόσμο που διεξάγεται στο Hay-on-Wye της Ουαλίας, το Σάββατο (3 Ιουνίου), το Oseman προϊδέασε για ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη δεύτερη σεζόν της προσαρμογής των graphic novels του από το Netflix.

Το Oseman ήταν αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή και αναμενόμενα άτομα που εμφανίστηκαν στο φετινό Hay Festival, με μεγάλες ουρές να σχηματίζονται πριν την εμφάνιση του. Οι θαυμαστές του δεν περιορίζονταν μόνο σε νέα άτομα που κρατούσαν αντίτυπα των βιβλίων Heartstopper, αλλά και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Το Hay προσέφερε ακόμη και ένα σπέσιαλ παγωτό Heartstopper στα παρευρισκόμενα άτομα- με γεύση φράουλα και ραβέντι – ανέφερε το BBC.

«Ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω το ταξίδι και το πόσο πολύ έχει εκτοξευτεί το Heartstopper», είπε το Oseman. «Είναι τόσο σουρεαλιστικό, ειδικά οι [τηλεοπτικές] σκηνές που είναι λέξη προς λέξη ίδια με τα κόμικς. Το να βλέπω τη φαντασία μου να ζωντανεύει είναι εκπληκτικό.

«Ήμουν πολύ αφοσιωμένο στη συγγραφή… Νόμιζα ότι αυτό θα ήταν ένα έργο ενός έτους!».

Το Oseman ερωτεύτηκε τους χαρακτήρες του, το ίδιο και οι αναγνώστες. Στη συνέχεια διασκεύασε το Heartstopper για το Netflix – και είναι επίσης μέρος της εκτελεστικής παραγωγής της σειράς – έτσι ώστε ένα εντελώς νέο κοινό θαυμαστών να μπορέσει να ξετρελαθεί με τον Charlie (Joe Locke), τον Nick (Kit Connor), την Elle (Yasmin Finney), τον Tao (William Gao) και την υπόλοιπη παρέα.

Charlie and Nick, Heartstopper

«Νοιάζομαι τόσο πολύ για το Heartstopper», συνέχισε το Oseman. «Ήταν το έργο πάθους μου όταν ξεκίνησα και εξακολουθεί να είναι.

«Είναι τόσο σημαντικό για μένα να μην το πάρουν ποτέ και να το διαστρεβλώσουν σε κάτι που μισώ, κάτι που είναι πάντα ένας κίνδυνος όταν οι συγγραφείς κάνουν διασκευές βιβλίων».

Το άτομο που δημιούργησε το Heartstopper συνέχισε να συζητά για το τι πρόκειται να γίνει στη δεύτερη σεζόν και είπε στους επισκέπτες του φεστιβάλ ότι είναι «πολύ ενθουσιασμένο» για περισσότερη εκπροσώπηση των asexual και aromantic ατόμων με τον χαρακτήρα του Isaac. Το ίδιο το Oseman αυτοπροσδιορίζεται ως aromantic και asexual.

Ο Isaac (Tobie Donovan) δεν εμφανίζεται στα βιβλία Heartstopper και ο χαρακτήρας του ως ένας από τους καλύτερους φίλους του Charlie δημιουργήθηκε για τη σειρά του Netflix.

«Ο στόχος της δεύτερης σεζόν ήταν να αποτυπώσουμε τη χαρά και τη μαγεία της πρώτης σεζόν, ενώ παράλληλα να νιώσουμε ότι οι χαρακτήρες έχουν μεγαλώσει και ωριμάσει λίγο, οπότε εξερευνούμε κάποια πράγματα που είναι ίσως λίγο πιο σκοτεινά από την πρώτη σεζόν», εξήγησε το Oseman.

«Οι έρωτες γίνονται λίγο πιο ώριμοι … είναι σαν μια αναβάθμιση, θέλω να πιστεύω, της πρώτης σεζόν».

Το Oseman είπε επίσης στο κοινό πότε να περιμένει το τέλος των βιβλίων Heartstopper – «περίπου όταν ο Nick φεύγει για να πάει στο πανεπιστήμιο». Και ξέρει ήδη ποιο θα είναι το τέλος.

Σε μια συγκινητική στιγμή, μια γυναίκα από το κοινό μοιράστηκε την εμπειρία της από το πώς μεγάλωσε την εποχή του άρθρου 28 της συντηρητικής κυβέρνησης – ένα κομμάτι της βαθιά επιζήμιας, αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσίας που ψηφίστηκε επί Μάργκαρετ Θάτσερ – εξηγώντας ότι δεν αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη παρά μόνο λίγο πριν τα 30 της.

Αφού ευχαρίστησε το Oseman, η γυναίκα είπε ότι θα ήθελε να υπήρχε το Heartstopper όταν μεγάλωνε.

Ο Oseman είπε: «Προφανώς, το κοινό των βιβλίων είναι τα έφηβα άτομα, αλλά έχει βρει πραγματικά ένα καταπληκτικό κοινό μεγαλύτερων αναγνωστών και αυτό είναι υπέροχο να το βλέπεις.

«Αυτό δείχνει ότι όλοι θέλουν να διαβάσουν για την κουήρ χαρά για οποιονδήποτε λόγο».

Το Heartstopper επιστρέφει στο Netflix με τη δεύτερη σεζόν την Πέμπτη 3 Αυγούστου.