Μία από τις πιο εκνευριστικές ερωτήσεις που ακούμε τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι αυτή που αναρωτιέται για το «τι θα πει ο κόσμος;», «τι θα πει η κοινωνία;». Ποτέ μου δεν κατάλαβα το νόημα αυτής της ερώτησης και γιατί οι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν τόσο συχνά. 

Ίσως γι΄αυτό χάρηκα τόσο ακούγοντας τη Μαριάννα Τουμασάτου να δίνει τη δική της – υπέροχη απάντηση.

Η ηθοποιός βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή Fay’s Time, για μια συνέντευξη με τη Φαίη Σκορδά. Όταν κάποια στιγμή η παρουσιάστρια την ρώτησε για την κριτική που μπορεί να δεχθεί και για το τι μπορεί να λέει ο κόσμος, εκείνη απάντησε:

«Τα δικά μου “πρέπει” είναι πολύ πιο σοβαρά από αυτά της κοινωνίας. Σε εκείνα, της κοινωνίας, δεν έχω πολύ μεράκι και δεν με νοιάζει και πολύ. Ειδικά ως νέα δεν επηρεάστηκα καθόλου. Γιατί να με νοιάξει τι θα πει ο κόσμος; Τουλάχιστον συνειδητά, δεν με ένοιαζε. Όταν εγώ πονάω ή είμαι στεναχωρημένη, που είναι όλη αυτή η κοινωνία; Πουθενά. Σπίτι της και κριτική. Δεν με ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρει η κριτική κανενός, δεν θέλω να κάνω και κριτική σε κανέναν».

«Να κάνουμε πλάκα και να πούμε, βεβαίως. Αλλά θα κρίνω εγώ του αλλουνού τη ζωή; Του αλλουνού τις ανάγκες; Είμαι εκεί όταν βρέχει το βράδυ το μαξιλάρι του; Αν δεν είμαι εκεί την ώρα που κλαίει, την ώρα που πονάει, δεν μπορώ να κάνω την έξυπνη και να πω τι φόρεσε και τι έκανε και τι είπε και που κοιμήθηκε. Δεν με αφορά αυτό» συμπλήρωσε.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!