Γυναίκα ψεκάζει με αγιασμό γκέι ζευγάρι έξω από εκκλησία στο Μεξικό (βίντεο)

12/01/2023
από
Δύο άνδρες αγκαλιάζονταν μπροστά από μια εκκλησία στο Μεξικό, όταν μια άγνωστη γυναίκα τους πλησίασε και τους ψέκασε με αγιασμό, κατηγορώντας τους ότι «διαδίδουν την ανηθικότητα στη νεολαία της χώρας».

«Φύγετε αμέσως! Θα καλέσω την αστυνομία», ακούγεται να λέει η γυναίκα ενώ ψεκάζει το ζευγάρι.

Το περιστατικό συνέβη στην Τολούκα, περίπου 50 μίλια δυτικά της Πόλης του Μεξικού, και καταγράφηκε από έναν από τους άνδρες σε ένα βίντεο TikTok που έχει γίνει viral.

Ο Λεονάρντο Ερνάντεθ, ο οποίος δημοσίευσε το βίντεο, ακούγεται να λέει στη γυναίκα: «Είναι κακό να μισείς».

Ένας περαστικός παρενέβη για να υπερασπιστεί το ζευγάρι, λέγοντας στη γυναίκα: «Δεν κάνουν τίποτα. Απλά κάθονται εδώ».

Η γυναίκα έβαλε το μπουκάλι στην τσάντα της αφού ψέκασε το ζευγάρι και στη συνέχεια έβγαλε το κινητό της. Ακούγεται να λέει στο τηλέφωνο ότι η εκκλησία είναι ιδιωτική ιδιοκτησία και ότι το ζευγάρι δεν είναι ευπρόσδεκτο στο «σπίτι του Κυρίου».

«Δεν είναι από εδώ», λέει στα ισπανικά. «Έρχονται από άλλες διεφθαρμένες χώρες για να διδάξουν την ανηθικότητα στους νέους εδώ».

Στη συνέχεια, ο Ερνάντεθ φαίνεται να μιλά, επίσης, με τις αρχές στο τηλέφωνο της γυναίκας, λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι το να αγκαλιάζει τον σύντροφό του είναι «ανήθικη πράξη» και ότι αυτός και ο σύντροφός του σέβονται τη γυναίκα, παρόλο που «θέλει να μας διώξει».

https://www.tiktok.com/@leoperovirgo/video/7185565269056638213?embed_source=121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_masking&is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&refer=embed&referer_url=iframe.nbcnews.com%2FIeeN7yT%3F_showcaption%3Dtrue%26app%3D1&referer_video_id=7185565269056638213

Το άτομο στο τηλέφωνο, τον οποίο ο Ερνάντεθ αναφέρει ως αξιωματικό, ακούγεται από το τηλέφωνο να λέει ότι είπε στη γυναίκα «αυτό είναι διάκριση», αλλά ζήτησε από τον Ερνάντεθ να αποφύγει τη σύγκρουση και να φύγει από τα σκαλιά.

Μετά το περιστατικό, ο Ερνάντεθ, ο οποίος ζει στην Πόλη του Μεξικού, είπε στο NBC News ότι πιστεύει ότι το πραγματικό νόημα μιας θρησκείας πρέπει να είναι το να κάνεις καλό, να σέβεσαι, να αγαπάς τον πλησίον σου άνευ όρων και να μπορείς να αγαπάς ελεύθερα. Είπε ότι μερικές φορές, ωστόσο, η θρησκεία μπορεί να μετατρέψει αυτό το μήνυμα σε «μίσος και απόρριψη μιας ομάδας για το απλό γεγονός ότι αγαπάς και είσαι αυτό που είσαι».

Σε μια λεζάντα που δημοσιεύτηκε μαζί με το βίντεό του, ο Ερνάντεθ έγραψε: «Είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι κάποιος μπορεί να σου φερθεί έτσι επειδή αγαπάς ελεύθερα. Ευχαριστώ τις αρχές και τους ανθρώπους της εκκλησίας που αποφάσισαν να ενεργήσουν με αγάπη και συνέπεια».

Χιλιάδες χρήστες σχολίασαν το βίντεο, με πολλούς να υπερασπίζονται το ζευγάρι.
Δες και αυτό!