Γονείς καταδικάστηκαν μετά από βίαιο περιστατικό σε βάρος του γκέι παιδιού τους

13/06/2023
από
Καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών οι γονείς ανήλικου παιδιού μετά την καταγγελία του τελευταίου για ξυλοδαρμό εξαιτίας της σεξουαλικής του ταυτότητας.

Οι κατηγορίες σε βάρος των γονιών αφορούσαν απλή σωματική βλάβη και απειλή σε βάρος αδύναμου προσώπου. Το επεισόδιο συνέβη στο σπίτι της οικογένειας στην Καβάλα τον Φεβρουάριο του 2023, αφού το παιδί αποκάλυψε στους γονείς του ότι είναι ομοφυλόφιλο.

Όπως έγινε γνωστό και κατά τη διάρκεια της δίκης ο λόγος για τον οποίο προκλήθηκε το βίαιο περιστατικό είναι η αντίδραση των γονιών στο άκουσμα ότι το παιδί τους είναι γκέι. Συγκεκριμένα, το παιδί είχε κάνει come out στους γονείς του με τους τελευταίους να προκαλούν εντάσεις και να μην το αποδέχονται.

Το παιδί είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη και στην αστυνομία για να ζητήσει προστασία. Με αφορμή τις πρώτες καταγγελίες του αποφασίστηκε να επισκέπτεται όλη η οικογένεια ψυχολόγο μια ψυχολόγο. Ωστόσο, οι εντάσεις συνεχίστηκαν και έτσι ξεκίνησε η ποινική διαδικασία, μετά από καταγγελία στην αστυνομία.

Το ανήλικο παιδί κατέθεσε στο δικαστήριο: «Ο πατέρας μου δέχεται και ανέχεται. Η μητέρα μου δυσκολεύεται. Δεν θέλω να τιμωρηθούν». Ωστόσο επιβεβαίωσε στην κατάθεση του τα περιστατικά της δικογραφίας. Στην απολογία της η μητέρα ζήτησε συγγνώμη από το παιδί της. Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε…».

Η κατηγορία ήταν η απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης από την οποία αθωωθήκαν. Κρίθηκαν ένοχοι, όμως, για την απειλή πρόκλησης σωματικής βίας, και επιβλήθηκε και στους δύο ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή. Επίσης, συστάθηκε στους γονείς η άμεση αποκατάσταση των σχέσεων με το παιδί του.

Πληροφορίες από aftodioikisi.gr. 
Δες και αυτό!