Γνωστό λεσβιακό ζευγάρι μιλάει για τη ΛΟΑΤΚΙ+ γονεϊκότητα

27/03/2024
από
Η Allie και η Sam, είναι οι λεσβίες μαμάδες δύο δίδυμων αγοριών, που μοιράζονται τη ζωή τους με τους 360 χιλιάδες followers που έχουν στο Instagram. Το ζευγάρι έχει δημοσιεύσει ατελείωτες λεπτομέρειες από το ταξίδι του προς τη γονεϊκότητα, αναμφίβολα σε μια προσπάθεια να αποδομήσει τα στερεότυπα γύρω από τις ΛΟΑΤΚ+ οικογένειες αλλά και για να βοηθήσει κι άλλα ζευγάρια.

Πρόσφατα, το ζευγάρι δημοσίευσε ένα βίντεο με απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που δέχονται ως οικογένεια με δύο μαμάδες, ερωτήσεις όπως ποια είναι η μαμά (και οι δύο), ποια είναι η πραγματική μαμά (και οι δύο), ποιος είναι ο μπαμπάς (δεν υπάρχει), πώς τους φωνάζουν τα παιδιά (μαμά και άλλη μαμά).

Εξήγησαν επίσης τη μακρά πορεία τους προς την απόκτηση παιδιών, η οποία περιελάμβανε αποτυχημένες προσπάθειες σπερματέγχυσης, ακολουθούμενες από τρεις αποτυχημένες εμβρυομεταφορές, προτού τελικά λειτουργήσει η τέταρτη.

Το ζευγάρι είπε επίσης ότι ενώ η Allie κυοφόρησε τα μωρά, η Sam ήταν αυτή που τελικά τα θήλασε. Το σύντομο βίντεο δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς λειτούργησε αυτό, αλλά το ζευγάρι έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν σχετικά με την εμπειρία που, όπως λένε, τους επέτρεψε να δημιουργήσουν την «απόλυτη ομαδική προσπάθεια».

«Αρχικά ξεκινήσαμε το ταξίδι της γονιμότητας με την πρόθεση να κυοφορήσει η Sam», έγραψαν σε μια ανάρτηση του 2023. Ωστόσο, τελικά κατέληξαν να κάνουν αυτό που ονομάζεται «αμοιβαία εξωσωματική γονιμοποίηση», κατά την οποία το ένα άτομο κυοφορεί τα ωάρια / έμβρυα του άλλου.

Εξήγησαν ότι η Allie δεν ήθελε αρχικά να μείνει έγκυος και ήξερε ότι μετά από εννέα μήνες κυοφορίας των μωρών, δεν θα ήθελε να θυσιάσει άλλο το σώμα της.

Η Sam, ωστόσο, ήθελε να θηλάσει. Με έναν ειδικό, υποβλήθηκε σε μια διαδικασία που ονομάζεται επαγόμενη γαλουχία, η οποία περιλαμβάνει μήνες άντλησης και ορμονοθεραπεία για να ξεγελάσει ουσιαστικά το σώμα ώστε να νομίζει ότι είναι έγκυος και να προκαλέσει την παραγωγή γάλακτος. Αυτό λειτούργησε καλά για τη Sam, η οποία μπόρεσε να θηλάσει αποκλειστικά τα δίδυμα.

«Νομίζω ότι είναι τόσο ξεχωριστό το γεγονός ότι και οι δύο μπορέσαμε να είμαστε μέρος αυτού του ταξιδιού», έγραψε η Allie. «Ήταν επίσης υπέροχο να μοιραζόμαστε το σωματικό φορτίο. Είμαι τόσο χαρούμενη που είχα την ευκαιρία να κοιμηθώ, να ξεκουραστώ και να αναρρώσω μετά τον τοκετό, και η Sam μπορούσε να αναλάβει αμέσως τη φροντίδα των αγοριών, ενώ εγώ ξανασηκωνόμουν στα πόδια μου και κοιμόμουν, επειδή δεν χρειαζόταν να αντλήσω ή να θηλάσω. Μας βγήκε τόσο καλά!!!».

Η ανάρτηση συνοδευόταν από μια σειρά φωτογραφιών του ευτυχισμένου ζευγαριού, στις οποίες η Allie είναι έγκυος και η Sam αντλεί γάλα για την προετοιμασία του ερχομού των διδύμων.
Δες και αυτό!