Γκέι ζευγάρι αναγκάζεται σε μετακόμιση μετά από ομοφοβική επίθεση

05/10/2020
από
ομοφοβική επίθεση, οξύ

Ένας γκέι εργαζόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Σκωτίας, αναγκάζεται σε μετακόμιση μετά από ομοφοβική επίθεση με οξύ στο αυτοκίνητό του. Το ζευγάρι πούλησε το σπίτι του για να μετακομίσει στην Αγγλία.

Ο 33χρονος Greg Mahony, 33 ετών, παρέχει υπηρεσίες διερμηνείας σε τυφλά και κωφά άτομα στη Σκωτία. Είναι επίσης τραγουδιστής και γνωστή στο διαδίκτυο drag queen ως Gay Greg.

μετακόμιση, Σκοτία, ομοφοβική επίθεση

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Αυτός και ο σύζυγός του, Andy Pielorz, ζούσαν ευτυχισμένοι στο Port Seton, στο East Lothian της Σκωτίας, μέχρι που μια εκστρατεία ομοφοβικής κακοποίησης έδιωξε από το σπίτι τους.

«Το Port Seton φάνηκε τέλειο για εμένα και τον Andy, αλλά δυστυχώς, αυτό ίσχυε μέχρι που δεχτήκαμε επίθεση στο αυτοκίνητό μας, για κανέναν προφανή λόγο, εκτός από το ότι είμαστε γκέι ζευγάρι» , είπε στη Scottish Sun.

Το περιστατικό συνέβη στις 13.15 π.μ. στις 13 Ιουλίου, από ένα άτομο ντυμένο στα γκρι που φορούσε κουκούλα, το οποίο έριξε μία διαβρωτική ουσία σε όλο το Honda Civic τους.

ομοφοβική επίθεση, οξύ

Με το αυτοκίνητό τους να είναι το μόνο πράγμα που είχε υποστεί ζημιά σε όλον τον δρόμο της γειτονιάς, ο Mahony ήταν σίγουρος ότι στοχοποιήθηκαν ειδικά λόγω της σεξουαλικότητάς τους.

«Αυτό ήταν το κίνητρο. Ήξερε ακριβώς πού ήταν το αυτοκίνητό μας. Είναι παρκαρισμένο σε μια γωνία και ήρθε ακριβώς σε αυτό και μόνο» , είπε.

«Μας κάνει να νιώθουμε ανασφαλείς στο σπίτι μας, ότι οι άνθρωποι μπορούν να εμφανιστούν και να σε στοχοποιήσουν έτσι απλά. Ήταν κυριολεκτικά λίγο πιο έξω από εμάς, καθώς διαβάζαμε στο κρεβάτι.” 

Προηγούμενες απειλές διαμαρτυρίας

Λέει ότι το μίσος ξεκίνησε αφού δημοσίευσε μια διαφήμιση για ενήλικες άντρες χορευτές για ένα βίντεο κλιπ. Προκάλεσε ένα χείμαρρο διαδικτυακής κακοποίησης και το ζευγάρι αντιμετώπισε απειλές διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι τους σε μια προσπάθεια να τους κάνει να μετακομίσουν.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι διερεύνησε τις διαδικτυακές συκοφαντίες, αλλά δε διαπίστωσε εγκληματικότητα.

Τώρα μετά από μήνες φόβου, ο Mahony και ο σύζυγός του επέλεξαν να μετακινηθούν στο νότο της Αγγλίας για μια νέα αρχή.

«Έχουμε πουλήσει το υπέροχο σπίτι μας – δεν αντέχουμε πλέον να είμαστε κοντά σε αυτούς τους φανατικούς ανθρώπους» , είπε.
Δες και αυτό!