Γίνεται μια (γνωστή) ΛΟΑΤ+ οργάνωση να χωριστεί λόγω τρανσφοβίας;

15
(Photo by WIktor Szymanowicz/NurPhoto via Getty Images)

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ΛΟΑΤ+ οργάνωση της Μ. Βρετανίας και μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.

Ο λόγος για τη Stonewall, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph χωρίστηκε στα δύο, μετά από αντιδράσεις κάποιων μελών της ότι επικεντρώνεται “στην προώθηση της τρανς ατζέντας, εις βάρος των γκέι και των λεσβιών”.

Η οργάνωση έχει ως στόχο την προάσπιση των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων στη Μ. Βρετανία και την δημιουργία ενός συμπεριληπτικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά από μια έντονη συνάντηση την Τρίτη, η οργάνωση χωρίστηκε στα δύο, αφού μια ομάδα αποφάσισε να αποστατήσει δημιουργώντας τη “LGB Alliance”.

Την ίδρυση της ανακοίνωσε μέσα από το Τwitter και η δικηγόρος Άλισον Μπέιλι:

“Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για το γκέι, λεσβιακό και αμφισεξουαλικό κίνημα. Η LGB Alliance ιδρύθηκε στο Λονδίνο σήμερα το βράδυ και έχουμε δουλειά να κάνουμε. Διαδώστε την είδηση, οι εξτρεμιστές του φύλου πρόκειται να βρουν το ταίρι τους”.

Βέβαια η ανακοίνωση αυτή συγκέντρωσε πολλά αρνητικά σχόλια απ΄όλο το φάσμα της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, που έκαναν λόγο για ανεπίτρεπτες τρανσφοβικές συμπεριφορές.

“Ως μια bisexual γυναίκα, είμαι αηδιασμένη με τις επιθέσεις σας στα τρανς αδέρφια μας και τη συμμαχία σας με το θρησκευτικό δικαίωμα. Δεν με εκφράζετε (ούτε κάποιο άλλο από τα κουήρ άτομα που γνωρίζω – βρίσκουμε αποκρουστικές τις ιδέες σας)”, έγραψε μια γυναίκα από κάτω.

Η Stonewall πάντως διέψευσε τον διαχωρισμό με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης Πολ Τουκόκ, να δηλώνει: “Δεν υπάρχει αλήθεια σ΄αυτές τις αναφορές γι΄αυτό αγνοήστε αυτά τα πρωτοσέλιδα. Αυτές οι ιστορίες δεν αναφέρονται σε κανένα από τα μέλη της Stonewall. Δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα για τα γκέι και μπάι άτομα χωρίς την ισότητα για τα τρανς. Είμαστε όλοι ενωμένοι για την αποστολή μας, να επιτύχουμε την αποδοχή για όλα τα ΛΟΑΤ+ άτομα”.

Παρόλ΄αυτά η ομάδα “LGB Alliance” είναι ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει και την πρώτη της εκδήλωση, στην οποία βρέθηκαν μάλιστα και κάποια μέλη της Stonewall.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!