Ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε στο περιοδικό Hello και στον δημοσιογράφο Πάνο Γιαννακόπουλο. Με αφορμή τον ρόλο του, φέτος, στο μιούζικαλ «Victor Victoria» και σχολιάζοντας το θέμα της ομοφυλοφιλίας, δήλωσε:

“Θεωρώ ότι το έργο είναι πολύ σύγχρονο με τα θέματα που καταπιάνεται. Το μήνυμα που βγαίνει είναι ότι στον έρωτα δεν υπάρχουν στερεότυπα και όρια, φύλα και φραγμοί.”

Θα μπορούσε να ερωτευτεί ένα ανδρικό μυαλό; «Έχω ερωτευτεί πολλά ανδρικά μυαλά. Με τον Ντοστογιέφσκι είμαι ερωτευμένος. Και τον Γιώργο Χειμωνά», παραδέχεται.

Σεξουαλικά θα μπορούσε να πάει με άντρα; Ο Γιάννης Στάνκογλου εξομολογείται: «Για να είμαι ειλικρινής, δε ξέρω. Νομίζω ότι τώρα πια, που έχω μεγαλώσει, όχι».

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!