Γαλλία: Ποδοσφαιρική ομάδα αποκλείει παίκτες μετά την άρνησή τους να συμμετάσχουν σε εκστρατεία κατά της ομοφοβίας

15/05/2023
από
Ποδοσφαιρική ομάδα
Ποδοσφαιρική ομάδα

Η εκστρατεία οργανώθηκε από το γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας.

Αρκετοί παίκτες της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας από την Τουλούζη, αποκλείστηκαν από τον αγώνα της Ligue 1 εναντίον της Ναντ την Κυριακή, 14 Μαΐου, επειδή αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία κατά της ομοφοβίας σε όλο το πρωτάθλημα.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε την ημέρα του αγώνα, η Toulouse FC εξήγησε: «Κάποιοι παίκτες της επαγγελματικής ομάδας έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους σχετικά με τη σύνδεση της εικόνας τους με τα χρώματα του ουράνιου τόξου που αντιπροσωπεύουν το κίνημα LGBT».

«Αν και σεβόμενη τις ατομικές επιλογές των παικτών της και μετά από πολλές συζητήσεις, η ποδοσφαιρική ομάδα της Τουλούζης επέλεξε να αποκλείσει αυτούς τους παίκτες από το παιχνίδι», πρόσθεσε ο σύλλογος.

Η καμπάνια διοργανώθηκε από το γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας που είναι στις 17 Μαΐου και οι παίκτες κλήθηκαν να φορέσουν μπλουζάκια με νούμερα στο χρώμα του ουράνιου τόξου για να δείξουν την υποστήριξη στην LGBTQ+ κοινότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων του Σαββατοκύριακου. Επιπλέον, προπονητές και επίσημοι φόρεσαν περιβραχιόνια με το ουράνιο τόξο και οι ομάδες πόζαραν με υποστηρικτικά πανό πριν από τους αγώνες.

Ο επιθετικός της Τουλούζης και του Μαρόκου, Zakaria Aboukhlal, επιβεβαίωσε διαδικτυακά ότι πήρε την απόφαση να μην αγωνιστεί στον αγώνα της Κυριακής. «Ο σεβασμός είναι μια αξία που εκτιμώ πολύ. Επεκτείνεται και στους άλλους, αλλά περιλαμβάνει, επίσης, τον σεβασμό και για τις προσωπικές μου πεποιθήσεις. Ως εκ τούτου, δεν πιστεύω ότι είμαι το πιο κατάλληλο άτομο για να συμμετάσχω σε αυτήν την καμπάνια», έγραψε.

Ένας άλλος παίκτης, ο Mostafa Mohamed εξηγεί, επίσης, τους λόγους που δεν πήρε μέρος στην εκστρατεία: «Δεν θέλω να διαφωνήσω καθόλου, αλλά πρέπει να δηλώσω τη θέση μου», δήλωσε.

Παρόλο που η εκστρατεία δημιουργήθηκε για να τραβήξει την προσοχή για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας, ο προπονητής της Stade Brestois, Eric Roy, χαρακτήρισε τον προγραμματισμό της εκστρατείας καθώς ολοκληρώνεται η σεζόν «καταστροφικό».

«Μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν παίκτες που έχουν πρόβλημα με αυτό. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει τις απόψεις του. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Αλλά υπάρχουν παίκτες που μπορεί να έχουν πρόβλημα με αυτό», είπε.
Δες και αυτό!