Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Clément Beaune, εμφανίστηκε δημόσια ως γκέι και δεσμεύθηκε να πολεμήσει ενάντια στις «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤ» της Πολωνίας.

Ο πολιτικός είναι μέλος του La République En Marche του Emmanuel Macron, και διορίστηκε υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων από τον Γάλλο πρόεδρο τον Ιούλιο.

Ο Clément Beaune νέος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο γραφείο του Qauia d’Orsay στο Υπουργείο Εξωτερικών

Σήμερα, ο 39χρονος έκανε coming out σε συνέντευξή του στο γαλλικό ΛΟΑΤ+ περιοδικό Têtu, λέγοντας ότι θέλει οι άνθρωποι να δουν, ότι το να είσαι γκέι δεν είναι «εμπόδιο» για μια καριέρα στην πολιτική.

Όταν ρωτήθηκε για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ στην Ευρώπη, ο υπουργός απάντησε: «Είμαι ομοφυλόφιλος και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω» , σύμφωνα με το Politico.

“Οι ξυλοδαρμοί, η βία, η απόρριψη, υπάρχει το 2020. Το να πω, σήμερα, τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, δεν είναι άσεμνο, ή εσκεμμένη οικειότητα” , δηλώνει ο υπουργός.

Σε μόλις τρεις μήνες στο υπουργείο, ο Clément Beaune έχει δώσει το σήμα του στην κυβέρνηση: “Ως υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, έχω μια επιπλέον ευθύνη. Πρέπει να αγωνιστώ για την εξάπλωση της ανοχής” , είπε.

Ο Beaune δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τη μισαλλοδοξία κατά των ΛΟΑΤ+ στην Ευρώπη ως ρόλος του ως Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, και ότι έχει «ευθύνη» να πολεμήσει τις «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤ» της Πολωνίας.

Μόλις διορίστηκε, ο Clément Beaune κατήγγειλε στη Γαλλία τις ζώνες «χωρίς ΛΟΑΤ» της Πολωνίας, μετά από μήνες σιωπής από τον προηγούμενο υπουργό, Jean-Yves Le Drian.

“Προέρχομαι από μια οικογένεια στην οποία οι άνθρωποι απελάθηκαν, επειδή ήταν Εβραίοι, πριν από δύο γενιές. Αυτό μου ταιριάζει. Ωστόσο, δε θα ήθελα να πω ότι αγωνίζομαι ενάντια στις «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤ» επειδή είμαι ομοφυλόφιλος. Θα ήταν προσβλητικό να πούμε ότι παλεύω αυτόν τον αγώνα για τον εαυτό μου” , λέει.