Γαλλία: Με τιμωρία κινδυνεύει ποδοσφαιριστής που κάλυψε ΛΟΑΤΚΙ+ σύμβολο

21/05/2024
από
Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Amélie Oudéa-Castéra, ζήτησε τη Δευτέρα «τις αυστηρότερες κυρώσεις» κατά του Mohamed Camara και του συλλόγου του, καθώς ο παίκτης της Μονακό κάλυψε με ταινία ένα ΛΟΑΤΚΙ+ σύμβολο στη φανέλα του.

Ο 24χρονος αστέρας του Μάλι, Camara, κάλυψε το λογότυπο στο μπροστινό μέρος της φανέλας του με λευκή ταινία, σε αγώνα της γαλλικής Ligue 1 την Κυριακή. Επίσης, επέλεξε να μην συμμετάσχει σε μια φωτογραφία πριν από τον αγώνα, όπου οι ομάδες της Μονακό και της Ναντ στέκονταν πίσω από ένα πανό που υποστήριζε τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας, της Ιντερφοβίας και της Τρανσφοβίας.

«Είναι απαράδεκτη συμπεριφορά. Μια τέτοια συμπεριφορά πρέπει να υπόκειται στις αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον του παίκτη και του συλλόγου που το επέτρεψε να συμβεί», δήλωσε η Oudéa-Castéra στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Ο προπονητής της Μονακό, Adi Hütter, ρωτήθηκε για τη στάση του Camara μετά το παιχνίδι.

«Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να πω ότι εμείς, ως σύλλογος, υποστηρίζουμε τη λειτουργία που διοργανώνει η λίγκα», δήλωσε ο Hütter αναφερόμενος στην πρωτοβουλία υποστήριξης προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

«Από την πλευρά του, ήταν μια προσωπική πρωτοβουλία. Θα υπάρξει μια εσωτερική συζήτηση μαζί του για την κατάσταση αυτή. Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω».
Δες και αυτό!