Φώτης Σεργουλόπουλος: «Το coming out είναι σημαντικό να γίνεται και από τα φασιστόμουτρα»

11/07/2023
από
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, μίλησε στην YouTuber και ραδιοφωνική παραγωγό Zoe Pre, σε ένα podcast εφ’όλης της ύλης, σχετικά με το pride, την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Βουλή, καθώς και για το rainbow washing των εταιριών. 

«Το coming out και το να είσαι ανοιχτός και να φαίνεσαι, δηλαδή η ορατότητα είναι σημαντικό να γίνεται και από τα φασιστόμουτρα. Να ξέρουμε ότι αυτός είναι φασίστας και δεν κρύβεται πίσω από ένα δημοκρατικό κόμμα. Δεν με εκπλήσσει το γεγονός με τα ακροδεξιά κόμματα, καθώς αν αθροίσουμε το ποσοστό όλων των ακροδεξιών κομμάτων, είναι τα ποσοστά που είχε η Χρυσή Αυγή μαζί με τους ΑΝΕΛ (Ανεξάρτητοι Έλληνες).» 

Στην ερώτηση της Ζωής αν ήταν από τα πρώτο άτομο που έκανε δημόσια coming out, ο Φώτης απάντησε ότι «Ο Γιώργος Μαρίνος είχε κάνει ένα coming out σε μια δύσκολη περίοδο. Το δικό μου coming out έγινε το 2011. Δεν ξέρω αν έβαλα ένα κομμάτι σε αυτή την ιστορία, αλλά αυτό που μπορώ να πιστέψω ότι έκανα σαν επιτυχία, είναι ότι είχα μια πολύ mainstream ζώνη σε ένα πολύ συντηρητικό μέσο και έβγαινα κανονικά. Δεν έκανα έκπτωση σε εμένα σε σχέση με αυτό που παρουσίαζα.»

«Μέχρι τότε η τηλεόραση είχε ένα trash κομμάτι το οποίο ασχολιόταν με τα διεμφυλικά άτομα ή τα πιο loud και τα κατέκρινε και γελούσε. Το ίδιο συμβαίνει λίγο και τώρα, κάνοντας μια βόλτα από το φετινό pride. Ένας άνθρωπος ο οποίος ντύνεται γυναικεία, είναι crossdresser, είναι drag queen, είναι performer, είναι ότι θέλει, χαρακτηρίστηκε από δημοσιογράφους ως «κλόουν» και «υπερβολή». Μέσα στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα υπάρχουν λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς, ιντερσεξ, κουήρ και πλας (+). Αυτή η κοινότητα είναι μια μεγάλη ομπρέλα και θέλει να αισθάνεται ο καθένας που ανήκει σε αυτήν, ότι υπάρχει ελευθερία της έκφρασης στο έπακρον. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν μια άποψη, κρίνοντας το pride χωρίς να έχουν περάσει καν οι ίδιοι από μια εκδήλωση.»

«Επίσης, το ΛΟΑΤΚΙ έχει και ένα I το οποίο οι περισσότεροι αγνοούν. Είναι το ιντερσεξ. Αν ρωτήσεις τους ανθρώπους τι σημαίνει δεν θα είναι σίγουροι σε τι αναφέρονται. Είχα μιλήσει με μια μητέρα ενός ιντερσεξ παιδιού. Τα ιντερσεξ παιδιά γεννιούνται με χρωμοσώματα τα οποία είναι κάπως μπλεγμένα. Αυτό ανακαλύπτεται πριν την γέννηση. Ανακάλυψαν ότι το παιδί της θα έβγαινε ιντερσεξ, και ο γιατρός της είπε να το ρίξει. Η νοοτροπία είναι γενοκτονία.»

Ο Σεργουλόπουλος συνέχισε την συζήτηση για το Pride, προσκαλώντας τους ανθρώπους που βρίζουν το Pride, να έρθουν σε αυτή την γιορτή.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, στην ερώτηση αν ο Σεργουλόπουλος αντιμετώπισε περίεργα σχόλια σχετικά με την σεξουαλικότητα του, εκείνος απάντησε πως «Όχι ιδιαίτερα. Σαφώς εκ των υστέρων μετά το coming out ένιωσα καλύτερα. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μιλήσουν άσχημα για εμένα, όμως δεν με αφορά. Δεν με νοιάζει.» 

Όσον αφορά το rainbow washing μερικών εταιριών, ο παρουσιαστής αποκρίθηκε «δεν μπορεί να ονοματίζεσαι φιλικός βγάζοντας μια ΛΟΑΤΚΙ σημαία στο κατάστημα σου…Το να κάνεις washing, το αντιλαμβανόμαστε αργά ή γρήγορα και γυρίζει μπούμερανγκ στις εταιρίες. Ο ΟΦΗ δεν νομίζω για παράδειγμα ότι κάνει washing γιατί πιο πολύ αισθάνεται ότι θα χάσει, παρά ότι θα κερδίσει.»

Ο Σεργουλόπουλος όσον αφορά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα αναφέρει ότι «πρέπει να διορθωθεί το κομμάτι της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου και να συμπεριληφθούν τα ιντερσεξ άτομα, και το νομοσχέδιο της ισότητας του γάμου, πιστεύω ακράδαντα ότι θα γίνει.»

 

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ
Δες και αυτό!