Φώτης Σεργουλόπουλος: «Η εκκλησία έχει βοηθήσει βουλευτές να βγουν»

25/01/2024
από
Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» για την ισότητα στον γάμο, ο Φώτης Σεργουλόπουλος αναφέρθηκε στη δύναμη που έχει εκκλησία πάνω στην πολιτική.

Με καλεσμένο τον συγγραφέα Κώστα Λασκαράτο, η κουβέντα έφτασε και στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, και στις αντιδράσεις που παρατηρούνται στην πολιτική σκηνή.

«Τι φοβούνται οι βουλευτές; Τι φοβούνται; Φοβούνται το πολιτικό τους κόστος; Το ότι, ας πούμε, μπορεί η εκκλησία να τους έχει βοηθήσει πολύ για να βγουν και τώρα της έχουν μια υποχρέωση;

«Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια υποχρέωση. Δηλαδή επειδή βγήκε και η εκκλησία και μίλησε, που δεν περιμένεις να πει και κάτι άλλο παρά αυτό που είπε. Δόγμα είναι, τι να σου κάνει; Το θέμα όμως είναι ότι πολλοί βουλευτές επηρεάζονται από αυτό γιατί η εκκλησία, πολλές φορές, το ξέρουμε πολύ καλά, ειδικά στην επαρχία, έχει βοηθήσει τους βουλευτές να βγουν», είπε ο παρουσιαστής.

Τόνισε επίσης, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα έπρεπε να απασχολεί μόνο τους άμεσα ενδιαφερόμενους, καθώς και ότι ένα κράτος στο οποίο υπάρχει ανεξιθρησκεία, δεν μπορεί να συμβαδίζει με μια συγκριμένη πίστη.

«Πως μπορεί όμως να παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι πάνω σε ανθρώπινα δικαιώματα; Γιατί αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν θα έπρεπε καν να μας απασχολούσε από την στιγμή που απασχολεί κάποιους ανθρώπους που θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους», ανέφερε συγκεκριμένα.

Με τη σειρά του, ο Κώστας Λασκαράτος πρόσθεσε ότι «τώρα συζητάμε για το αν θα αποφασίσω εγώ για το τι θα κάνει η Τζένη στο σπίτι της ή ο Φώτης στο σπίτι του».
Δες και αυτό!