Εξώδικο του LGBT Center στον ΣΚΑΪ για αναληθή είδηση 

11/06/2026
από
Η ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση LGBT Center έστειλε εξώδικο στον ΣΚΑΪ, για διάδοση αναληθών πληροφοριών σχετικά με τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. 

«Mε έκπληξη διαβάσαμε στις 5.6.2026 στην ιστοσελίδα σας την είδηση “Διεκόπη η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη – Απορρίφθηκε η εισαγγελική έφεση κατά της αθωωτικής κρίσης», αναφέρει το εξώδικο. Να σημειωθεί ότι η είδηση έχει πλέον κατέβει. 

«Καθώς οι εκπρόσωποι της εταιρείας μας παρακολουθούν την δίκη στο πλαίσιο των καταστατικών σκοπών περί ενημέρωσης της κοινής γνώμης σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, γνωρίζουμε ότι στην συνεδρίαση του Μ.Ο.Ε. της 5.6.2026 το Δικαστήριο δεν απέρριψε την εισαγγελική έφεση. Όπως αναγράφεται στο περιεχόμενο της ως άνω είδησης, η Εισαγγελέας της έδρας διατύπωσε τις προτάσεις της ως προς το παραδεκτό. Επομένως, δεν ελήφθη καμία απόφαση του Δικαστηρίου για την εισαγγελική έφεση. Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 17 Ιουνίου 2026, οπότε και θα αποφασίσει για το παραδεκτό της εισαγγελικής έφεσης», συνεχίζει το κείμενο του εξωδίκου. 

Επομένως, σημειώνεται, ο τρόπος γραφής του τίτλου «συνιστά διάδοση αναληθών πληροφοριών, γεγονός το οποίο παραβιάζει τις δεοντολογικές και νομικές υποχρεώσεις της εταιρείας σας».

Στη σχετική ανάρτηση στο Facebook, «φιλοξενούνται σχόλια αναγνωστών οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν πιστέψει την ψευδή είδηση ότι απορρίφθηκε η εισαγγελική έφεση. Γεγονός που σημαίνει ότι ο τίτλος έχει παραπλανήσει μέρος του κοινού».

Το LGBT Center καλεί τον ΣΚΑΪ να προχωρήσει στην ανακατασκευή του άρθρου και στην αποκατάσταση της ορθότητας της είδησης. 

«Στο μέλλον να τηρείτε την υποχρέωσή σας για ακριβή απόδοση των ειδήσεων που μεταδίδονται από την ιστοσελίδα σας στο κοινό», καταλήγει το εξώδικο.




Δες και αυτό!