Μια παρέα ανδρών έπιασε «φιλία» με ένα γκέι ζευγάρι μόνο και μόνο για να προβούν αργότερα σε μια «εξαιρετικά βίαιη» ομοφοβική επίθεση έξω από μια παμπ του νότιου Λονδίνου το Σάββατο βράδυ (19 Ιουνίου).
Το 40χρονο θύμα της επίθεσης, περπατούσε από το Centrals Bar and Lounge στο Sutton με τον σύντροφό του, σύμφωνα με ανακοίνωση της μητροπολιτικής αστυνομικής υπηρεσίας.
Καθισμένοι έξω σε κήπο μπύρας στο Central Road, μια ομάδα ανδρών πλησίασε το ζευγάρι και τους προσκάλεσε στο τραπέζι τους.
Προσπαθώντας να γίνουν φίλοι, οι άντρες καλωσόριζαν αρχικά το ζευγάρι, αλλά η ένταση άρχισε να ξεδιπλώνεται, όταν η ομάδα άρχισε να κάνει ομοφοβικά σχόλια, ωθώντας το ζευγάρι να μετακινηθεί σε ένα τραπέζι πιο μακριά.
Αργότερα το απόγευμα, το θύμα έφυγε από την παμπ μόνο του και περπατούσε κατά μήκος της κύριας οδού γύρω στη 1.10 π.μ. Στη συνέχεια, η ίδια ομάδα ανδρών του επιτέθηκε, τον έβρισαν με ομοφοβικές προσβολές και τον χτύπησε στο πρόσωπο.
Ήταν μια επίθεση τόσο βίαιη που οι ντετέκτιβ σοκαρίστηκαν από τους τραυματισμούς του άνδρα, στο πρόσωπο και στο κεφάλι του. Το θύμα αναγκαστικά νοσηλεύτηκε. Το έγκλημα, σύμφωνα με την αστυνομία του Λονδίνου, έχει καταγραφεί ως ομοφοβικό.
«Ήταν μια εξαιρετικά βίαιη επίθεση που άφησε το θύμα με τραυματισμούς στο κεφάλι και στο πρόσωπο, για τα οποία εξακολουθεί να λαμβάνει νοσοκομειακή περίθαλψη», δήλωσε ο αστυνομικός λοχίας Herdeep Jugdev του Bromley CID.
«Το εγκληματικό μίσος οποιουδήποτε είδους είναι κάτι που δε θα ανεχτούμε ποτέ και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βρούμε το άτομο ή τους υπεύθυνους.»
Ο Jugdev προέτρεψε μάρτυρες και όσους οδηγούσαν οχήματα κατά μήκος της Κεντρικής Οδού με κάμερα στο ταμπλό να επικοινωνήσουν με τις αρχές σχετικά με το συμβάν. Μπορούν να καλέσουν το 101 με αναφορά CAD 2214 / 20JUN.
Στην Αγγλία και την Ουαλία, τα εγκλήματα μίσους κατά του ΛΟΑΤ+ υπερδιπλασιάστηκαν μεταξύ 2014 και 2018.
Το ποσοστό των εγκλημάτων μίσους σε βάρος LGBT+ ατόμων, συμπεριλαμβανομένων αδικημάτων όπως παρενόχληση, επίθεση, και καταδίωξη, αυξήθηκε κατά 144% σε τέσσερα χρόνια. Αναφέρθηκαν 4.600 LGBT+ εγκλήματα μίσους το 2014, αλλά το 2018 ο αριθμός αυτός έφτασε τα 11.600.