Έρευνα: Η νεολαία αποδέχεται και στηρίζει περισσότερο τα τρανς άτομα

16/04/2021
από

Νέα έρευνα σε νεαρά άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι η νεολαία αποδέχεται περισσότερο τα τρανς άτομα.

Σχεδόν το σύνολο των νεαρών ατόμων που απάντησαν, θα υποστήριζαν ένα φιλικό τους πρόσωπο, αν τους έκανε coming out ως τρανς άτομο.

Το Just Like Us, μια φιλανθρωπική οργάνωση για τη ΛΟΑΤΚΙ+ νεολαία στο Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποίησε έρευνα σε παιδιά από 11 έως 18 ετών σε 375 σχολεία και κολέγια. Δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στις 31 Μαρτίου, τη Διεθνή Ημέρα της Ορατότητας των Τρανς ατόμων.

Από τα 2.934 παιδιά που είναι στην προ-εφηβεία και στην εφηβεία τους που ρωτήθηκαν, περίπου τα 1.140 (περίπου το 39%) αυτοπροσδιορίστηκαν ως ΛΟΑΤΚ άτομα.


Το 84% αυτών που απάντησαν δήλωσαν ότι θα υποστήριζαν τις φίλες και φίλους τους, αν τους έβλεπαν ως είναι τρανς. Το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται από τις απαντήσεις του 96% των ΛΟΑΤΚ συμμετεχόντων μαθητριών/τών, και του 76% εκείνων που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚ άτομα.

Ένα κορίτσι που αυτοπροσδιορίστηκε ως λεσβία απάντησε: “Έχω δει φιλικά μου πρόσωπα να αντιμετωπίζουν τρανσφοβία και τώρα θέλω να υποστηρίξω άλλα άτομα, έτσι ώστε να μη ξανασυμβεί το ίδιο πράγμα όσο γίνεται.”

«Το να είσαι τρανς δεν είναι πραγματικά επιλογή», δήλωσε ένα στρέιτ άτομο. “Εάν είμαστε στενές φίλες/στενοί φίλοι, τότε είμαστε στενές φίλες/στενοί φίλοι για κάποιον λόγο και το ότι είναι τρανς δε θα το άλλαζε αυτό. Δε θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή μου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην είμαι όσο το δυνατόν πιο υποστηρικτικός και να κάνω το άτομο αυτό να νιώσει άνετα.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Just Like Us (@justlikeusuk)

Ένα άλλο παιδί που δεν ταυτίζεται ως ΛΟΑΤΚ δήλωσε: “Δε νομίζω ότι κάνει πραγματικά διαφορά – είναι ακόμα το ίδιο πρόσωπο, όπως ήταν πριν, πολύ πιο ειλικρινείς.”

Συνέχισε, «δε θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή μου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην είμαι όσο το δυνατόν πιο υποστηρικτικό και να το κάνω να νιώσει άνετα».

Περισσότερα από τα παιδιά -το 57% από αυτά- πρόσθεσαν ότι έχουν ήδη έναν φίλο ή μία φίλη, που είναι τρανς.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύουν ότι οι εκπαιδευτικοί τους θα υποστήριζαν ένα τρανς παιδί στην τάξη μαθητή όταν θα έκανε coming out , περίπου το 76% απάντησε ότι θα το κάνουν.

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που, με αυτήν την ανεξάρτητη έρευνα, είμαστε σε θέση να ρίξουμε φως στις απόψεις των ίδιων των νέων και πόσο υποστηρικτικές/οί είναι για τα τρανς άτομα», δήλωσε ο Dominic Arnall, διευθύνων σύμβουλος του Just Like Us.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει αύξηση των εντάσεων και της εχθρότητας προς τους τρανς ανθρώπους – ιδιαίτερα τους τρανς νέους. Αυτή η έρευνα δείχνει ότι ευτυχώς, ως επί το πλείστον, η πλειονότητα των νέων υποστηρίζει τα τρανς άτομα», πρόσθεσε ο Arnall.
Δες και αυτό!