Έρευνα δείχνει ότι τα τρανς δικαιώματα δεν είναι η προτεραιότητα των Αμερικανών ψηφοφόρων

85
Σύμφωνα με έρευνα, τα τρανς δικαιώματα δεν αποτελούν προτεραιότητα για τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ, με τους περισσότερους να λένε ότι οι νομοθέτες δεν πρέπει να επικεντρώνονται σε αυτά.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την SurveyMonkey και την 19η News τη Δευτέρα (18 Σεπτεμβρίου), ρίχνουν φως σε θέματα που αφορούν τη δημοκρατία, την άμβλωση, τη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο (gender-affirming care) και τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μεταξύ 24 και 31 Αυγούστου και στην οποία απάντησαν περισσότεροι από 20.000 ενήλικες, διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θα προτιμούσε οι πολιτικοί είτε να προστατεύουν τα τρανς άτομα είτε να μην εστιάζουν καθόλου σε ζητήματα που απασχολούν την τρανς κοινότητα.

Η έρευνα έδειξε ότι μόλις το 17% των ερωτηθέντων θέλει οι πολιτικοί να επικεντρωθούν στον περιορισμό της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο, ενώ το 44% δήλωσε ότι δεν πρέπει να επικεντρωθούν σε κανένα τρανς δικαίωμα. Το 33% πιστεύει ότι οι νομοθέτες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προστασία των τρανς ατόμων.

Ιδιαίτερα οι Ρεπουμπλικάνοι – το 58% – δηλώνουν ότι δεν θέλουν οι πολιτικοί τους να εστιάζουν σε τρανς ζητήματα, σε σύγκριση με το 49% των ανεξάρτητων και το 32% των Δημοκρατικών.

Ο Δημοκρατικός εκπρόσωπος της Καλιφόρνιας Robert Garcia – ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος μετανάστης στο Κογκρέσο – έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν τους Ρεπουμπλικάνους «ένα μάτσο νταήδες [που επιτίθενται] σε ανθρώπους που είναι οι πιο περιθωριοποιημένοι».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Advocate, δήλωσε: «Βλέπουν την τρανς κοινότητα και τις οικογένειες με τρανς παιδιά ως μια ευκαιρία να αναζωπυρώσουν και να συνεχίσουν τους πολιτιστικούς τους πολέμους».

«Οι επιθέσεις στα αναπαραγωγικά δικαιώματα έχουν αποτύχει»

Η νέα έρευνα έδειξε ότι το 57% των ανθρώπων τάσσεται υπέρ του να επιτρέπεται στα ενήλικα τρανς άτομα να έχουν πρόσβαση σε φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο τους, ενώ το 39% υποστηρίζει το ίδιο για τα ανήλικα. Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι οι πολιτικοί έχουν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα επιβεβαίωσης φύλου για τους ανηλίκους ώστε να δημιουργήσουν δίκαιες πολιτικές.

Ένας παρόμοιο ποσοστό, το 70%, δήλωσε το ίδιο για τους πολιτικούς και τις αμβλώσεις. Το 63% των ανθρώπων δήλωσε ότι πρέπει να είναι νόμιμη.

Ο Garcia πρόσθεσε: «Τώρα που συνειδητοποίησαν ότι όλες οι επιθέσεις τους στην υγεία των γυναικών και στις αμβλώσεις τους γύρισαν μπούμερανγκ, στρέφονται στην τρανς, και την ευρύτερη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, επειδή είναι το αγαπημένο τους είδος τακτικής εκφοβισμού και είναι ντροπιαστικό».

Όσον αφορά τον έλεγχο της οπλοκατοχής, διαπιστώθηκε ότι κυρίως γυναίκες και μη λευκά άτομα ανησυχούν για τη βία στις κοινότητές τους και, ανεξάρτητα από το ποιο πολιτικό κόμμα ψηφίζουν, οι άνθρωποι εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε νόμους που θα εμποδίζουν όσους έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα να μπορούν να αγοράζουν όπλα.