Επτά ελληνικές γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου καταγγέλλουν την τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πέναλτι”, με τον stand-up κωμικό Φάνη Λαμπρόπουλο, ως σεξιστική και ζητούν τη διακοπή της.

Οι ομάδες κάνουν λόγο για “άθλια και συκοφαντική δυσφήμιση” του γυναικείου ποδοσφαίρου και χαρακτηρίζουν την εκπομπή “προσβλητική” και “σεξιστική”, σημειώνοντας ότι “ακυρώνει την προσπάθεια όλων για την προώθηση του ποδοσφαίρου γυναικών δίνοντας την εντύπωση ενός σόου με ημίγυμνες αθλήτριες που διαπληκτίζονται και ασχημονούν εντός του γηπέδου.” 

Ακόμη, υπογραμμίζουν ότι:

“Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι ημίγυμνα κορμιά, ούτε καβγάδες, όπως τις οραματίζεται ο δημιουργός των σποτ. Το σποτ που παρουσιάζει ο εν λόγο κύριος είναι άκρως δυσφημιστικό, απαράδεκτο και προσβάλει τη γυναίκα, και γενικά τις αθλήτριες που ασχολούνται με τον χώρο.”

Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Θ. Ζαγοράκη, τον πρόεδρο του ποδοσφαίρου γυναικών Φύτρα, την/τον προϊστάμενη/ο της νομικής υπηρεσίας και το τμήμα δημοσίων σχέσεων ζητούν την άμεση παρέμβασή τους προς τον ΑΝΤ1 για τη διακοπή της εκπομπής. Αναφέρονται χαρακτηριστικά σε αίτημα για άμεση παρέμβαση προς τους υπευθύνους του σταθμού για την “άμεση διακοπή αυτών των προσβλητικών σεξιστικών και δυσφημιστικών σποτ” και παρακαλούν για τη δημόσια συγγνώμη τους.

Οι ομάδες που υπογράφουν είναι ο Ατρόμητος Αθηνών, η Γιάννενα ΓΠΟ, η Ολυμπιάδα Υμηττού, ο Εθνικός Πειραιώς, ο ΑΕ Γλυφάδας Οδυσσέας, η ΑΕΚ Μεσολογγίου, και ο Αστέρας Ρεθύμνου.

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής: