840772_15402912Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συμπλοκές κατά τη διάρκεια του ετήσιου Pride στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων που αναμεταδίδει το BBC. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι επιτέθηκαν με καπνογόνα και δακρυγόνα στους συγκεντρωμένους κατά μήκος του ποταμού Dnipro ενώ περισσότεροι από 20 συνελήφθησαν από τη αστυνομία.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaly Klitschko είχε δηλώσει στους οργανωτές της Πορείας Ισότητας να ακυρώσουν τη συγκέντρωση ώστε να «αποφύγουν την ένταση» στην πρωτεύουσα. Αρκετοί πολιτικoί της ακροδεξιάς παράταξης είχαν προειδοποιήσει πως θα φροντίσουν ώστε να προκαλέσουν επεισόδια την ημέρα της παρέλασης Υπερηφάνειας. Δεκάδες αστυνομικοί είχαν παραταχθεί σε διάφορα σημεία με στόχο την αποφυγή συγκρούσεων κατά την εκδήλωση του Σαββάτου. Ωστόσο, άγνωστοι κατάφεραν να διαταράξουν την πορεία και να πετάξουν καπνογόνα και δακρυγόνα.

Ο Ουκρανός δημοσιογράφος και νομοθέτης Serhiy Leshchenko έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι 25 με 30 «ριζοσπαστικοί» συνελήφθησαν, ενώ παράλληλα, επαίνεσε την αστυνομία για την «πρόληψη των συγκρούσεων» μεταξύ των αγνώστων και των συμμετεχόντων.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!