Εντεκάχρονο τρανς κορίτσι δίνει μια συγκινητική ομιλία ζητώντας αποδοχή

100
Μια νεαρή τρανς μαθήτρια άφησε άναυδο το τοπικό σχολικό συμβούλιο αφού μοιράστηκε την ιστορία της, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στη σκληρή αντί-τρανς ρητορική που σαρώνει τις ΗΠΑ.

Η εντεκάχρονη Allison χρησιμοποίησε το βήμα της σχολικής περιφέρειας Jordan School District στη Γιούτα, για να πει την ιστορία της ως ένα μικρό τρανς κορίτσι.

Η Γιούτα είναι μία από τις πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ που έχουν εισαγάγει αντί-τρανς νομοθεσία φέτος.

Τον Ιανουάριο, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Spencer Cox εισήγαγε μια πολιτική που απαγορεύει την υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο για τρανς άτομα κάτω των 18 ετών. Παρόμοια με αυτές που ψηφίστηκαν στο Αρκάνσας και την Αλαμπάμα, η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε ως «καταστροφική και επικίνδυνη παραβίαση των δικαιωμάτων» των κατοίκων της Γιούτα, από το American Civil Liberties Union LGBTQ & HIV Project.

Ο πατέρας της Allison την παρουσίασε στο συμβούλιο της σχολικής περιφέρειας λέγοντας: «Αν κάποιο άτομο τη γνωρίζει, ξέρει ότι από πάντα ήταν αυτό που είναι τώρα».

Στη συνέχεια ακολούθησε μια συγκινητική ομιλία η οποία άφησε το σχολικό συμβούλιο σιωπηλό.

«Είμαι η Allison και έγραψα αυτό το κείμενο στον ελεύθερο χρόνο μου. Γεια σας μπαμπάδες, κόρες, μαμάδες και όλοι που ήρθατε εδώ σήμερα με φόβο, θυμό και σύγχυση», ξεκίνησε.

«Δεν ήρθα εδώ για να πολεμήσω, αλλά για να φέρω την ειρήνη. Πώς θα το κάνω αυτό; Θα πω μια ιστορία – μια αυτοβιογραφία.

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε πάντα να φοράω φορέματα, μακιγιάζ, περούκες και να παίζω με κούκλες. Η πρώτη μου αποκριάτικη στολή ήταν μια νύφη / βαμπίρ / ζόμπι. Παράξενο ε;

«Εγώ το σκέφτηκα. Θυμάμαι ότι το πρώτο φόρεμα που φόρεσα ήταν ένα όμορφο λευκό φόρεμα. Όταν το φόρεσα, το ένιωθα ξεχωριστό, όχι σαν οτιδήποτε άλλο. Ήταν το καλύτερο συναίσθημα. Ήταν μαγικό.

«Όταν η μαμά μου μου έκανε για πρώτη φορά μπούκλες στα μαλλιά και κοίταξα στον καθρέφτη, ήθελα να κλάψω, όχι γιατί είδα το άτομο που έπρεπε να ήμουν, αλλά επειδή είμαι αυτό ακριβώς. Όταν φαντάζομαι εμένα μεγάλη, βλέπω μια γυναίκα να χορεύει σε ένα λιβάδι με λουλούδια φορώντας ένα λευκό φόρεμα.

«Και όταν το βλέπω αυτό, ξέρω ότι αυτή είμαι. Θέλω απλώς τον χώρο και την αποδοχή για να είμαι εγώ», πρόσθεσε.

Στο τέλος της ομιλίας, ο πατέρας της Allison μίλησε επίσης για τις εμπειρίες της ως μια τρανς 11χρονη στις ΗΠΑ.

«Κάθε μέρα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Έτσι μοιάζει το θάρρος».

Δυστυχώς, συνέχεια εισάγονται νέα αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδια σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, εξαναγκάζοντας τα κουήρ παιδιά να αγωνίζονται καθημερινά απλά για να είναι ο εαυτός τους.