Ο συντονιστής της Ενωτικής Εκκλησίας στην Αυστραλία, της Συνόδου της Νέας Νότιας Ουαλίας και του ACT, ο Sev Simon Hansford, μίλησε ενάντια στις πρόσφατες επιθέσεις στις θρησκευτικές ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητες κατά τη διάρκεια του WorldPride. Στη δήλωσή του, καταδίκασε τις επιθέσεις και εξέφρασε την αλληλεγγύη της Εκκλησίας στις πληγείσες κοινότητες.

Το μήνυμα έρχεται μετά από ένα περιστατικό της περασμένης εβδομάδας, κατά το οποίο μεγαλομανείς παρενόχλησαν ένα ηλικιωμένο μέλος της εκκλησίας, που ζωγράφιζε το Rainbow Stairs στην εκκλησία Pitt St Uniting στο Σίδνεϊ. Αργότερα, επέστρεψαν στο σημείο και βανδάλισαν τις σκάλες. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram από τον Charlie Bakhos από τη σελίδα Christian Lives Matter στο Facebook απαθανάτισε την παρενόχληση ενός ηλικιωμένου μέλους της εκκλησίας στο Pitt St Uniting. Ο δράστης της παρενόχλησης παρέμεινε κρυμμένος πίσω από την κάμερά του.

Η Ενωτική Εκκλησία απαντά

Σήμερα, ο Sev Hansford απάντησε στις επιθέσεις, τονίζοντας ότι η Εκκλησία αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες συμπεριφορές.

Στη δήλωσή του, ο ιερέας Hansford εξέφρασε, επίσης, την αλληλεγγύη του σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες που έχουν υποστεί επιθέσεις.

«Οι ομοφοβικές ή τρανσφοβικές επιθέσεις εναντίον οποιουδήποτε μέλους της κοινότητας ή ατόμου καταδικάζονται σθεναρά από την Εκκλησία», είπε ο Sev Hansford. «Εξίσου αποδοκιμάζουμε τις επιθέσεις εναντίον οποιασδήποτε κοινότητας πίστης», συνέχισε. «Προσευχόμαστε και υποστηρίζουμε τα μέλη της θρησκευτικής ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας και των οικογενειών τους, που έχουν επηρεαστεί άμεσα ή έμμεσα από αυτά τα γεγονότα. Είμαστε ευγνώμονες για την ποικιλομορφία της κοινότητας της Ενωτικής Εκκλησίας μας και όλων όσων ενώνονται μαζί μας, για γιορτή, θεραπεία ή ελπίδα. Ως Εκκλησία είμαστε περήφανοι για τη μακροχρόνια δέσμευσή μας να προάγουμε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινοτήτων και να καλωσορίζουμε ανθρώπους κάθε προέλευσης στις κοινότητές μας και στους χώρους λατρείας μας», συνέχισε ο Sev Hansford.

Η Ενωτική Εκκλησία πιστεύει στην προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινοτήτων και στην υποδοχή ανθρώπων κάθε προέλευσης στις κοινότητές της και στους χώρους λατρείας της. Μετά το περιστατικό την περασμένη εβδομάδα, η αιδεσιμότατη Josephine Inkpin του Pitt St Uniting έγραψε στο Twitter ότι οι σκάλες βάφτηκαν και πάλι και είναι πιο φωτεινές από ποτέ.