Ένας άνδρας συνελήφθη για καύση σημαίας ουράνιου τόξου

05/08/2020
από

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που θα γινόταν το Pride του Μπράιτον, ένα από τα μεγαλύτερα της Βρετανίας, ένας άντρας συνελήφθη με την υποψία ότι έκλεψε μια σημαία ουράνιου τόξου και της έβαλε φωτιά το βράδυ του Σάββατο (1 Αυγούστου).

Ο 36χρονος ύποπτος συνελήφθη από την Αστυνομία του Σάσσεξ και κατηγορήθηκε για διάπραξη ομοφοβικού εγκλήματος μίσους. Σύμφωνα με το The Argus, ο δράστης έκλεψε τη σημαία από έναν κήπο στην Beaconsfield Road και τελικά την την έκαψε στις 9:55 μ.μ.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Σάσσεξ δήλωσε: «Δεσμευόμαστε να διερευνήσουμε πλήρως αναφορές εγκλημάτων μίσους. Εάν έχετε πέσει θύμα, ή είχατε δει ένα έγκλημα μίσους, σας παροτρύνουμε είτε να το αναφέρετε διαδικτυακά είτε να μας καλέσετε στο 101 ή στο 999 εάν είναι έκτακτη ανάγκη» .

Η άψογη χορογραφία του αστυνομικού στο Pride του Μπράιτον

Το περιστατικό έλαβε χώρα την ίδια ημέρα που χιλιάδες ΛΟΑΤ+ άτομα από το Μπράιτον, το Χόουβ και άλλες περιοχές, θα έβγαιναν τους δρόμους της πόλη και θα συγκεντρώνονταν στο κοντινό Πάρκο Πρέστον για να γιορτάσουν με τη Mariah Carey. Ωστόσο, ο κορονοϊός ανάγκασε τους διοργανωτές να αναβάλουν την εκδήλωση μέχρι το 2021.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι από την άνευ προηγουμένου στροφή των γεγονότων τις τελευταίες εβδομάδες – ειδικά για τις καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία και τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει αυτή η πανδημία στα μέλη της κοινότητάς μας» , ανέφεραν εκπρόσωποι των Μπράιτον και Χόουβ Pride.

Όμως, ενώ οι κάτοικοι του Μπράιτον δεν μπόρεσαν να βγουν από το σπίτι φέτος για να γιορτάσουν και να δουν την Britney Spears και την Kylie Minogue, παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου το εξάωρο διαδικτυακό φεστιβάλ Pride, τους Years & Years και Todrick Hall, από την άνεση των σπιτιών τους.

https://avmag.gr/122794/to-brighton-pride-toy-2021-afieronetai-sto-ethniko-systima-ygeias/
Δες και αυτό!