Ένας ακόμα Μητροπολίτης διαφωνεί με την ισότητα στον γάμο

18/12/2023
από
Με αφορμή το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ένα ακόμα μέλος της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Ειρηναίος, έκανε ομοφοβικά και τρανσφοβικά σχόλια.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Εθνικός Κήρυξ», δήλωσε: «Ως χριστιανός αλλά και ως Επίσκοπος της Εκκλησίας υπακούω στην Εκκλησία μου και δεν μπορώ ποτέ να δεχθώ και να νομιμοποιήσω έναν γάμο ομοφυλοφίλων. Η Ορθόδοξη Πίστη μου μιλάει για δύο φύλα και θα μου επιτρέψετε να πω και η Ιατρική. Όλα τα άλλα λοιπόν και όλες οι άλλες προσπάθειες ή συνήθειες ή μία αλλαγή ας το πούμε κι όλα αυτά τα κοινωνικά και ανθρωπιστικά στάτους θα έλεγα ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από την Εκκλησία».

Ο Μητροπολίτης φαίνεται να συγχέει την ταυτότητα φύλου με τη σεξουαλική ταυτότητα, μιας και αναφέρεται στην ύπαρξη δύο φύλων σε ερώτηση για τον «γάμο ατόμων του ίδιου φύλου».

Έτσι στο ίδιο τρανσφοβικό και ομοφοβικό ύφος, συνεχίζει λέγοντας: «Ο Θεός δημιούργησε άνδρα και γυναίκα και αν δεν θέλουμε να καταστρέψουμε την κοινωνία θα ακολουθήσουμε αυτή την πορεία. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που επιλέγουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής κι εγώ ως ιερέας και η Εκκλησία την οποία υπηρετώ, σεβόμαστε, δεν τους κατακρίνουμε αλλά ποτέ δεν μπορούμε να τους δεχθούμε ως πρότυπο στην κοινωνία μας».
Δες και αυτό!