Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι τα κουήρ άτομα με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος (POC) στο Ηνωμένο Βασίλειο αισθάνονται ανεπιθύμητα σε ΛΟΑΤΚΙ+ χώρους, με πολλά να αντιμετωπίζουν διακρίσεις, παρενόχληση, και κακοποίηση.

Η έκθεση διενεργήθηκε από το UK Black Pride, το οποίο διοργανώνει τη μεγαλύτερη εκδήλωση Pride της Ευρώπης για κουήρ άτομα αφρικανικής, ασιατικής καταγωγής, άτομα από την Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική και τη Μέσης Ανατολή. Η έρευνα διενεργήθηκε σε 1.464 άτομα από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για θέματα ψυχικής υγείας, διακρίσεων, κοινοτήτων, δημόσιας ασφάλειας και πολλά άλλα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη UK Black Pride (@ukblackpride)

Διαπιστώθηκε ότι σχεδόν τα μισά από τα ερωτηθέντα άτομα (47%) έχουν προσβληθεί, ενοχληθεί, εκφοβιστεί, ή παρενοχληθεί προσωπικά τους τελευταίους 12 μήνες. Από τα ερωτηθέντα άτομα που είχαν βιώσει βία ή παρενόχληση, το 56% θεώρησε ότι η πράξη είχε υποκινηθεί από τον ρατσισμό ως προς τη φυλή ή την εθνικότητά τους, ενώ το 47% θεώρησε ότι είχε κίνητρο ήταν ομοφοβικό και είχε να κάνει με τη σεξουαλικότητά τους.

Οι προφανείς προσπάθειες για πιο ποικιλόμορφους και φιλόξενους χώρους από τις διαμαρτυρίες του 2020 Black Lives Matter (BLM) και μετά φαίνεται να έχουν αποτύχει, καθώς η πλειοψηφία των ανθρώπων με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος, που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στους ΛΟΑΤΚΙ+ χώρους.

Η μελέτη «We Will Be Heard» διαπίστωσε ότι μόνο το 25% των ερωτηθέντων θεώρησαν ότι οι τοπικοί ΛΟΑΤΚΙ+ χώροι είναι φιλόξενοι για μαύρα και POC άτομα, με το 1/3 (33%) των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι είχε υποστεί διακρίσεις, ή παρενόχληση σε ΛΟΑΤΚΙ+ χώρους με βάση τη φυλετική ή την εθνική τους καταγωγή. Αντίθετα, το 67% των λευκών ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, που ερωτήθηκαν στη Βρετανία, αναφέρουν ότι η τοπική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι φιλόξενη.

Ένα από τα ερωτηθέντα άτομα στην έρευνα είπε: «Γνωρίζω ότι για μερικούς μαύρους και κουήρ ανθρώπους POC, το UK Black Pride είναι μερικές φορές η μοναδική εποχή του χρόνου όπου μπορείς να αναπνεύσεις και να ξεκολλήσεις.

«Έτσι θα ήταν καταπληκτικό να έχουμε πολλές εκδηλώσεις ή χώρους υποστήριξης, ομάδες ή κάτι που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του έτους».

Ένα άλλο άτομο ανέφερε μια πρόσφατη αναφορά ρατσισμού και εκφοβισμού στο Pride στο Λονδίνο ως παράδειγμα, γιατί δε νιώθουν ευπρόσδεκτα στους ΛΟΑΤΚΙ+ χώρους.

«Το ρατσιστικό σκάνδαλο του Pride in London και το κίνημα BLM υπογράμμισαν τη συνεχή περιφρόνηση και τον αποκλεισμό των μαύρων ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων από τα απελευθερωτικά κινήματα», είπε ανώνυμο ερωτώμενο άτομο.