Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» ήταν καλεσμένη η Έλενα Ακρίτα.

Η ίδια μίλησε για την παραίτησή της από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ενώ εξήγησε γιατί  δε θέλει να έχει «σκατόψυχους και τοξικούς ανθρώπους» στη ζωή της.

«Θέλω να είμαι μια γροθιά με τους ανθρώπους που σκέφτονται ελεύθερα, με τους άλλους ούτε καλημέρα. Δεν θέλω να κάνω παρέα με τον φασίστα, ούτε τον ομοφοβικό. Δεν μπορώ να περπατήσω μαζί με αυτόν που λεει τον Ζακ, πρεζόνι», τόνισε όταν ρωτήθηκε με ποιους ανθρώπους κάνει παρέα.

Για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, είπε: «Τώρα είμαι πιο θυμωμένη με τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Προσπαθώ να κάνω τον κόσμο λίγο καλύτερο. Όσο υπάρχουν προβλήματα στην κοινωνία και με βαστάνε τα πόδια μου, εγώ θα βγαίνω στους δρόμους».

Για τη δικαστική διαμάχη με τον Μάρκο Σεφερλή, ανέφερε: «Δεν πηγαίνω σε δίκες αλλά με τον Μάρκο Σεφερλή μπορεί να πάω. Δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Ήξερα την γυναίκα του παλιά η οποία ήταν ένα αξιολάτρευτο κι εξαιρετικό πλάσμα. Δεν προσπαθώ να τα βρω εξωδικαστκά με κανένα γιατί παραμένω στο κείμενο μου. Το έγραψα πολύ ευγενικά γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το να πεις κάποιον αδερφή, χοντρή σε ταινία με τον Ηλιόπουλο και τον Φωτόπουλο του ’60 είναι απολύτως αποδεκτό για τα δεδομένα της τότε κοινωνίας. Αν το πεις σήμερα υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που δεν έχεις δικαίωμα να τις χλευάζεις. Αλλάζουν οι αντιλήψεις.

Ο κόσμος που πάει εκεί στην πρώτη σειρά κι είναι ένας κύριος και μια κυρία υπέρβαροι, όσο και να γελούν, μέσα τους βαθιά δεν μπορεί να μην καταλάβουν ότι θυματοποιούνται και στοχοποιούνται. Δεν υπάρχει περίπτωση να χαρεί. Θα γελάσει γιατί θα ξορκίσει με το γέλιο το μπούλινγκ που έχει υποστεί από τότε που ήταν ένα στρουμπουλό παιδάκι και το κορόιδευαν στο σχολείο για τα κιλά του κι αυτός θα γελούσε γιατί δεν θα είχε τρόπο να αμυνθεί. Σε όλες τις διακρίσεις έχουν μάθει να είναι θύματα. Εγώ θα ήθελα πολύ να πω του Μάρκου Σεφερλή πως αλλάζουν τα πράγματα και πως κερδίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Eνώ συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λέει, και η ίδια έχει προβεί σε κάποια λάθη στη σεναριογραφική της καριέρα…για παράδειγμα στα “Μυστικά της Εδέμ” βλέπαμε τον Μάνο να χτυπάει συνέχεια την Εύα και τη Μελίτα, να βιάζει και να απαγάγει τη δεύτερη, γενικότερα να της φέρεται σαν κτήμα του…αλλά εντέλει ούτε τιμωρήθηκε, αλλά δικαιολογήθηκε κιόλας ότι είναι ψυχούλα καταβάθος μωρέ το παιδί, απλά είχε βάναυσο πατέρα και η αγάπη της Εύας τον άλλαξε.

Comments are closed.