Ένα 12χρονο αγόρι έχασε την παρέα του, όταν είπε ότι είναι γκέι, αφήνοντάς τον εντελώς «απογοητευμένο.» Η μητέρα του, Leah O’Donnell, ανησυχούσε ότι θα έπρεπε να γιορτάσει τα γενέθλιά του μόνος του, αλλά συνέβη κάτι το καταπληκτικό.

«Τον ρωτούσα τι ήθελε να κάνει για τα γενέθλιά του και έκλαιγε και έλεγε, ότι από τότε που είπε ότι είναι γκέι έχασε όλους τους φίλους του, οπότε δεν είχε κανέναν που θα μπορούσε να έρθει», είπε η O’Donnell στο CBC.

Μόνο δύο φίλοι στάθηκαν δίπλα στον Brody μετά το coming out του, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. «Ένας από τους πατέρες του κοριτσιού είναι ενάντια σε οτιδήποτε ΛΟΑΤΚΙ σχετικό και δεν της επιτρέπει να κάνει πολύ συχνά παρέα μαζί του, ενώ το άλλο κορίτσι δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι θέμα έχει», εξήγησε η μητέρα του.

Έκανε, λοιπόν, μια απελπισμένη έκκληση στο Facebook: «Θα ήταν κάποιο άτομο πρόθυμο από την κοινότητά μας να έρθει σε ένα πάρτι στο πάρκο για ένα παιδί, που χρειάζεται λίγη υποστήριξη; Ελπίζω ότι κάποια άτομα από το χωριό μας θα μπορούν να περάσουν για να προσφέρουν ευχές γενεθλίων, καθώς και υποστήριξη για το γλυκό μου μικρό αγόρι. Ξέρω ότι θα μπορούσε πραγματικά να χρειάζεται αυτήν τη στήριξη», είπε.

Ευτυχώς, δεν την απογοήτευσαν. Όταν έφτασε η μέρα δεκάδες φιλικά πρόσωπα, συγγενείς, και άγνωστες/οι γέμισαν το πάρκο στο Κάλγκαρι του Καναδά, για να γεμίσουν τον Brody με αγάπη και υποστήριξη.

«Εμφανιζόμενη εδώ σήμερα και βλέποντας πόσοι πολλοί αλληλέγγυοι άνθρωποι τον αγαπούν… επανέφερε την πίστη μου στην ανθρωπότητα σε μια τόσο ταραχώδη περίοδο στην κοινωνία», δήλωσε στο CBC η drag queen, Jessica Tailfeathers.

Εκείνη και η συνάδελφός της drag queen, Avanna Kedvra, έκαναν μια αυτοσχέδια παράσταση του Born This Way της Lady Gaga, ενώ ένας ανώνυμος δωρητής έφερε ως δώρο ένα φορτηγάκι με παγωτό.

Όταν ο Brody έφτασε στο πάρκο, σκέφτηκε αρχικά ότι το πλήθος ήταν μια ασυνήθιστα μεγάλη ουρά για παγωτό. Όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν ο επίτιμος καλεσμένος, τύλιξε τη μαμά του σε μια γιγαντιαία αγκαλιά.

«Σας ευχαριστώ όλους γι’ αυτό, αυτή είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου», είπε στο πλήθος με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. «Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο απ’ όλα, η υποστήριξη και οι άνθρωποι σε αυτό μαζί με εσάς.»

Η μητέρα του συγκλονίστηκε από την απάντηση στην έκκλησή της στο Facebook και ευχαρίστησε την κοινότητά της που τους χάρισε «μια μέρα που η οικογένειά μας δε θα ξεχάσει ποτέ.»

«Για τους νέους μας φίλους, είναι απολύτως εκπληκτικό το γεγονός ότι αισθανθήκατε την επιθυμία να παρευρεθείτε και να γεμίσετε τον Brody με τα δώρα σας και τα μηνύματα αγάπης και υποστήριξης γι’ αυτό που είναι, και θα συνεχίσει να προχωρά στο ταξίδι του», είπε.