Έκανε coming out μετά από δύο ετερόφυλους γάμους και τώρα διοργανώνει λεσβιακές κρουαζιέρες

25/06/2024
από
Μετά από δύο ετερόφυλους γάμους, μια 80χρονη φεμινίστρια, η Μέρι Γκέι Χάτσερσον, συνειδητοποίησε ότι είναι λεσβία.

«Όταν παντρεύτηκα τη δεύτερη φορά, δεν πήρα το όνομά του, δεν ανέλαβα καμία ευθύνη για το τι έτρωγε ή αν τα ρούχα του ήταν καθαρά. Αποφάσισα να ακολουθήσω έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο για εκείνον τον γάμο. Το Χάτσερσον είναι το πατρικό μου όνομα, το οποίο πήρα πίσω μετά το πρώτο μου διαζύγιο. Ήμουν τόσο χαρούμενη που είχα το όνομά μου πίσω».

Η Χάτσερσον έκανε τελικά coming out στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, όταν ο ακτιβισμός της στην Εθνική Οργάνωση Γυναικών (National Organization for Women) την έφερε σε επαφή με πολλές γυναίκες σαν κι αυτήν.

«Οι γυναίκες στη NOW ήταν κυρίως λεσβίες, θα έλεγα τα τρία τέταρτα», θυμάται η Χάτσερσον.

Όταν αποκάλυψε την ταυτότητά της, στα σαράντα της χρόνια, έβαλε τέλος στον δεύτερο γάμο της. Λίγο καιρό μετά, γνώρισε τη σύζυγό της Γιολάντα σε ένα «μικροσκοπικό μπαρ» που λεγόταν Babe’s, όπου η Χάτσερσον απολάμβανε να χορεύει στα 90s.

Ήταν επίσης στο Ρίτσμοντ, όπου η Χάτσερσον γνώρισε τους υπεύθυνους του Carefree Resort στο Φορτ Μάιερς της Φλόριντας, μέσω της δουλειάς της με το Olivia Cruises για λεσβίες.

«Το Carefree άνοιξε το 1997. Με έφεραν αεροπορικώς για να το δω, επειδή μιλάω με τόσες πολλές γυναίκες (στόχος μου ήταν να γνωρίσω κάθε λεσβία στον κόσμο) και κάνω τα πράγματα του Olivia. Μου άρεσε πολύ η ιδέα, και τώρα περιβάλλομαι από ανθρώπους που γνωρίζω πολλά χρόνια. Είναι ένα θαυμάσιο μέρος».

Εκεί, η Χάτσερσον και η σύζυγός της συμμετέχουν στην οργάνωση της κοινότητας, στις δημόσιες σχέσεις και στη συγκέντρωση χρημάτων.

«Συχνά παρουσιάζω ομιλητές και δραστηριότητες και δημιούργησα και διατηρώ μια ομάδα στο Facebook για γυναίκες που ενδιαφέρονται για το Carefree Resort», λέει.

Διοργανώνει την ετήσια Pride Day Golf Cart Parade στο Carefree, όπου οι πινακίδες της είναι γνωστές πολύ πέρα από τις ακτές του Ft Myers.

«Η πινακίδα στο αμαξάκι του γκολφ μου λέει Mary Gay», λέει η Χάτσερσον. «Μια μέρα, περπατάω στο σπίτι και δύο γυναίκες στέκονται εκεί και κοιτάζουν την πινακίδα. Είπαν: “Αναρωτιόμασταν αν υπάρχουν περισσότερες από μία Mary Gay στον κόσμο!”. Ήταν στη σόλο ομάδα μου στην κρουαζιέρα στην Αλάσκα πριν από περίπου είκοσι χρόνια.

«Τέσσερα άτομα σε εκείνη την κρουαζιέρα έγιναν αργότερα ζευγάρια απ’ όσο γνωρίζω», λέει η Χάτσερσον, «και πολλές γυναίκες έγιναν ζευγάρια αφού συναντήθηκαν στα ποτ-λακ μου. Μία από αυτές βρίσκεται τώρα στο Carefree. Είναι ένας μικρός λεσβιακός κόσμος».

Πηγή: LGBTQ Nation
Δες και αυτό!