Εικόνες από το queer μνημόσυνο για τ@ Δήμητρ@ στο Σύνταγμα

25/06/2021
από
queer μνημόσυνο
Εικόνες από το queer μνημόσυνο για τ@ Δήμητρ@ στο Σύνταγμα

Χθες, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στις 19:00 πραγματοποιήθηκε queer μνημόσυνο στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή.

«Μια συνάντηση για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και τον αγώνα ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό» ανέφερε το κάλεσμα των Πάολα Ρεβενιώτη, Ερωφίλη Κόκκαλη, και Βασίλη Θανάση.

Η Πάολα Ρεβεντιώτη ανέβασε φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook γράφοντας τα εξής:

“Συγκινήθηκα με την παρουσία νεαρών σήμερα στο κάλεσμα που κάναμε για να αποχαιρετήσουμε την Δήμητρα, έναν άνθρωπο που ούτε κηδεία δεν του έκαναν. Με σεμνότητα, με σεβασμό και με κάποια δάκρυα στα ματια την αποχαιρετήσαμε. Σας ευχαριστούμε που ήρθατε και τόση τρυφερότητα δώσατε με την παρουσία σας.” 

Από τον λογαριασμό της Πάολα Ρεβενιώτη στο Facebook
Από τον λογαριασμό της Πάολα Ρεβενιώτη στο Facebook
Από τον λογαριασμό της Πάολα Ρεβενιώτη στο Facebook
Από τον λογαριασμό της Πάολα Ρεβενιώτη στο Facebook
Από τον λογαριασμό της Πάολα Ρεβενιώτη στο Facebook

Το κάλεσμα:

Μια συνάντηση για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και τον αγώνα ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κοινωνία και οι υπάλληλοι του Κράτους ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξοντώσουν μια τρανς γυναίκα. Ένα πλάσμα που του απαγόρευσαν να υπάρξει , με τους πιο σκληρούς όρους , όπως την απομόνωση , τους εγκλεισμούς σε ψυχιατρεία , τον χλευασμό , την υποτίμηση του έμφυλου βιώματος και του ίδιου του νοήματος στη ζωής.

Η Δήμητρα τα στερήθηκε όλα , το μόνο που της είχε απομείνει ήταν η ταυτότητα της ,αυτή η χαρισματική περσόνα που αμέσως αγαπήσαμε κι ας μην είχαμε την τύχη να τη γνωρίσουμε από κοντά.

Τα τραγούδια της , οι πέρλες της , τα φουστάνια της…

Δεν είναι όμως και η τελευταία φορά που ένα μέλος της οικογένειας μας γίνεται θύμα των κρατικών μηχανισμών τόσο σκληρά και άδικα , και σαν να μην έφτανε η υποτίμηση της ζωής του , ήρθε και η υποτίμηση του θανάτου του , για να επισφραγίσει την εξουσία του κράτους στα κρεββάτια μας , στα σώματά μας , στην υγεία μας, στις ψυχές μας.

Στη συνθήκη πανδημίας και lockdown η επιβίωση των θηλυκοτήτων δοκιμάζεται όσο ποτέ , και οι τρανς γυναίκες βρίσκονται διαχρονικά στη χαμηλότατη θεση προνομίων…μέσα σε μια καθημερινότηταν σεξουλικών παρενοχλήσεων και βιασμών , ανεργίας , εξώσεων , ξυλοδαρμών, αυτοκτονιών , και γυναικοκτονιών.

Εφόσον το κράτος και οι απάνθρωποι που εργάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες , μας στέρησαν την ευκαιρία να την αποχαιρετίσουμε , στον τόπο που οι οικογένειες αποχαιρετούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, εμείς που στο πρόσωπο της Δήμητρας είδαμε την αγάπη, που στις εμπειρίες της αναγνωρίσαμε την κόλαση της πατριαρχίας ,της ετεροκανονικότητας και των θεραπειών μεταστροφής, που στην εξαφάνιση της ήμασταν με τις τσάντες στο χέρι για να βγούμε να την αναζητήσουμε , συγκεντρωνόμαστε σε μια πλατεία ιστορική για προεκλογικές φιέστες και πανηγύρια χορηγών, διόλου τυχαίο που στα δύσκολα είτε είναι εχθροί μας είτε είναι απόντες, αλλά και σε μια πλατεία που διαχρονικά υπήρξε <<δικιά μας>> για να πενθήσουμε.

Είμαστε ορατές ορατοί ορατά και σας περιμένουμε με το κεράκι σας εις μνήμην της φλόγας που έκαιγε στην ψυχή της αγαπημένης μας.
Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 19:00

Σύνταγμα , στο πεζοδρόμιο έξω από τη Βουλή.

Πάολα Ρεβενιώτη – Ερωφίλη Κόκκαλη – Βασίλης Θανάσης
Δες και αυτό!