Δυναμική απάντηση γειτόνων σε κλοπή πολύχρωμης σημαίας από σπίτι

04/09/2020
από
Δυναμική απάντηση γειτόνων
Δυναμική απάντηση γειτόνων σε κλοπή πολύχρωμης σημαίας από σπίτι

Δυναμική απάντηση γειτόνων σε περιστατικό κλοπής μίας σημαίας του ουράνιου τόξου από το σπίτι δύο λεσβιών, που μόλις είχαν μετακομίσει εκεί.

Όταν η Κάρολιν Γουόκερ, κάτοικος του Κόβινγκτον του Κεντάκι, συνειδητοποίησε ότι η σημαία του ουράνιου τόξου, που είχε κρεμάσει, μαζί με τη σύντροφό της, έξω από το σπίτι τους, είχε κλαπεί, το περασμένο Σαββατοκύριακο, αναστατώθηκε. Η Κάρολιν είχε μετακομίσει σε αυτήν τη γειτονιά μόλις τον Μάρτιο, και μέχρι να συμβεί αυτό, δεν αντιμετώπισε κανένα παρόμοιο πρόβλημα στην περιοχή.

Πράξη προκατάληψης

Οποιαδήποτε ελπίδα, ότι θα μπορούσε κάποιο άτομο να είχε πάρει τη σημαία, απλά για να την κρατήσει ακυρώθηκε. Η σημαία ανακαλύφθηκε σε μικρή απόσταση, σκισμένη και πεταμένη. Ήταν μια πράξη προκατάληψης κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, η οποία αναστάτωσε ακόμη περισσότερο τις δύο γυναίκες.

Μετά από μία ανάρτηση στο Facebook σχετικά με το περιστατικό είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι όλο αυτό είχε αίσιο τέλος.

https://www.facebook.com/carolineclaire12/posts/10157583035393004

“Αυτό αποκατέστησε λίγο την πίστη μου στην ανθρωπότητα”

«Όταν συνειδητοποίησα ότι η σημαία μου είχε κλαπεί (τη βρήκαμε σκισμένη  στο τέλος του δρόμου μας 😢), οι διπλανοί μου γείτονες, ένα ετερόφυλο ζευγάρι με δύο παιδιά (αριστερό σπίτι), ήταν έξω και με είδαν να είμαι πολύ ταραγμένη» , έγραψε η Κάρολιν. «Ήταν πολύ ευγενικοί και προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν να υψώσω τη νέα μας σημαία» , είπε.

“Σήμερα το πρωί, βγήκα και παρατήρησα ότι και εκείνοι είχαν πάει για να αγοράσουν τη δική τους σημαία υπερηφάνειας και την κρέμασαν κι εκείνοι στη βεράντα τους. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο χαρούμενη νιώθω, που ζω δίπλα σε μερικά πραγματικά εκπληκτικά, υποστηρικτικά και ανιδιοτελή άτομα. Είχα μια πολύ δύσκολη στιγμή, όταν η σημαία μας είχε κλαπεί, αλλά αυτό αποκατέστησε λίγο την πίστη μου στην ανθρωπότητα.” 

Κατέληξε: “Στρέιτ άτομα – έτσι μοιάζουν να είναι οι σύμμαχοι. Δε χρειάζεται να είστε ΛΟΑΤΚΙ+ για να δείξετε την υποστήριξή σας.” 

Η ανάρτηση έγινε viral

Η ανάρτηση, που περιλάμβανε τη φωτογραφία των δύο σπιτιών με τις αντίστοιχες σημαίες του ουράνιου τόξου έχει γίνει viral. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 39.000 αντιδράσεις και 1.400 σχόλια και 18.000 κοινοποιήσεις.

Η γειτόνισσα της Κάρολιν, Μαίρη Χάντσον, η οποία είναι στρέιτ, είπε πως, όταν άκουσαν με τον σύζυγό της, ότι η Κάρολιν και η σύντροφός της, ήθελαν να αντικαταστήσουν την κλεμμένη σημαία τους, ο άντρας της πήγε να τις βοηθούσε να την κρεμάσουν. Εκείνη αποφάσισε να αγοράσει μία σημαία και για το δικό τους σπίτι, “γιατί αυτό που έγινε δεν είναι εντάξει.” 

Όχι μία, αλλά δύο σημαίες

Η Κάρολιν είπε στο Queerty, ότι η ορατότητα δύο σημαιών Pride είναι ακόμα ισχυρότερη από ότι η μία μόνο.

“Αν ήμουν η μικρή 12χρονη εαυτή μου, που φοβάται αν οι γονείς της θα είναι εντάξει με το ότι είμαι γκέι ή όχι, θα αισθανόμουν παρηγοριά, αν υπήρχαν δύο σημαίες υπερηφάνειας στον δρόμο μου. Θα ένιωθα ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν εμένα. Κι ακόμα κι αν δεν είναι ακριβώς σαν εμένα, θα είναι πρόθυμοι να με αποδεχτούν.” 

Η Κάρολιν είπε ακόμη ότι: “Εάν η διπλή επίδειξη υποστήριξης βοηθά κάποιο άτομο, αυτό είναι που έχει σημασία.”
Δες και αυτό!