Η ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου του 2015, με 68 κατηγορούμενους (18 εκ των οποίων εκλεγμένοι βουλευτές από τον Ιούνιο του 2012) έφτασε στο τέλος της. Η Πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, μετά από 466 συνεδριάσεις, ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο αποφάσισε να δωθεί αναστολή μόνο σε 12 από τους 51 κατηγορούμενους.

Στη φυλακή οι:

Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Ηλίας Παναγιώταρος, κι ο Γιώργος Γερμενής.

Οι ποινές για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής:

Νίκος Μιχαλολιάκος: κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών
Ηλίας Κασιδιάρης: κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών
Ιωάννης Λαγός: κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών
Γιώργος Γερμενής: κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών
Χρήστος Παππάς: κάθειρξη 13 ετών και 3 μηνών
Ηλίας Παναγιώταρος: κάθειρξη 13 ετών
Αρτέμης Ματθαιόπουλος: κάθειρξη 10 ετών

Από τους 12 στους οποίους δόθηκε αναστολή, είναι και οι εξής πρώην βουλευτές: Χρ. Αλεξόπουλος Στ. Μπούκουρας, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζαρούλια.

Να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η εντός του δικαστηρίου παρουσία αστυνομικών. Στη δικαστική αίθουσα, παρατεταγμένοι γύρω από το εδώλιο, βρίσκονταν 15 αστυνομικοί, καθώς, μόλις ανακοινώνεται η απόφαση περί ανασταλτικών, η αστυνομία προχωρεί σε κράτηση όσων φυλακιστούν.

Απόρριψη αιτήματος Κασιδιάρη

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος του Ηλία Κασιδιάρη να κληθεί στη δίκη για την Χρυσή Αυγή στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος φέρεται να μίλησε τηλεφωνικά με χρυσαυγίτη, που λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά. Όπως είπε, στο στάδιο αυτό το δικαστήριο δεν μπορεί να το εξετάσει.

Αναλυτικά ο κατάλογος με τις ποινές