Αρνητική ήταν η απόφαση του δικαστηριού της Πάτρας στο αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ενας 35χρονος gay άνδρας μετά από μια σειρά ομοφοβικών επιθέσεων.
Σύμφωνα με το patranews.gr, τα τελευταία χρόνια ο 35χρονος είχε γινει δέκτης συνεχιζόμενων επιθέσεων από συγχωριανούς του, επειδή ζούσε ανοιχτά ως gay. Οι επιθέσεις μάλιστα είχαν φτάσει ακόμα και στον σοβαρό τραυματισμό του με αυτοκίνητο στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Όλα αυτά τον οδήγησαν να ζητήσει την βοήθεια της δικαιοσύνης για την προστασία της δικής του και της μητέρας του που είναι καρκινοπαθής και έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Το 2011 είχε προχωρήσει σε αγωγή αδικοπραξίας, η οποία όμως, δεν θα εκδικαστεί μέχρι το 2017!
Η επόμενη κίνηση του ήταν να κάνει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα, την οποία, όμως, απέρριψε πριν ένα μήνα το δικαστήρια της Πάτρας.
Το δικαστήριο με την απόφασή του έκρινε ότι «πιθανότατα ο δεύτερος των αιτούντων, εκλαμβάνοντας τον εαυτό του ως θύμα και υπολαμβάνοντας εσφαλμένα οτιδήποτε τον αφορά ως ρατσισμό απέναντι στο σεξουαλικό του προσανατολισμό, έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, προκλητική συμπεριφορά έναντι των συγχωριανών του, σε βάρος των οποίων δημιουργεί επεισόδια, τους εξυβρίζει και τους απειλεί.
Την ανωτέρω δε συμπεριφορά του δεύτερου των αιτούντων συνεπικουρεί με τη στάση της και η πρώτη των αιτούντων μητέρα του…» και απέρριψε την αίτηση.
Μετά από την απορριπτική απόφαση μάλιστα οι επιθέσεις αντί να ανακοπούν, συνεχίστηκαν και με μεγαλύτερο ρυθμό, με αποτέλεσμα την απομόνωση του νεαρού και της ασθενούς μητέρας του.
Ο δικηγόρος του 35χρονου Άγγελος Στεργιόπουλος τονίζει:
Πρόκειται για μια άδικη απόφαση για έναν άνθρωπο που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους συγχωριανούς του. Τα τελευταία χρόνια έχει ο πελάτης μου δεχθεί πάνω από 11 επιθέσεις, ενώ καθημερινά αντιμετωπίζει τον ρατσισμό από τους συγχωριανούς του ακριβώς επειδή έχει το θάρρος της γνώμης του και της οντότητάς του. Εν έτει 2015 δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να απορρίπτεται μια τέτοια αίτηση που σκοπό έχει την προστασία δύο ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και πως ταυτόχρονα να μην μπορούν κάποιοι άνθρωποι να δείχνουν ανοχή στην διαφορετικότητα.
Ο αγώνας του 35χρονου για την δικαίωση, ωστόσο, δεν σταματά εδώ, καθώς έχει, από την πλευρά του, υποβληθεί και μήνυση με το νόμου περί ρατσισμού, η οποία, βρίσκεται, ακόμα στο στάδιο της έρευνας.