Ένα διήμερο αφιερωμένο στον Ιάννη Ξενάκη θα πραγματοποιηθεί στις 2 & 3 Δεκεμβρίου στο ΕΜΣΤ, σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών και το ΚΣΥΜΕ.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών και το ΚΣΥΜΕ διοργανώνουν ένα διήμερο δημόσιου προγράμματος παράλληλα με το διπλό εκθεσιακό αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη (“Ηχητικές Οδύσσειες” & “Ο Ξενάκης και η Ελλάδα”), το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, με τον γενικό τίτλο “Ιάννης Ξενάκης: Πέρα από τη μουσική”. Μέσα από ομιλίες, προβολές, συναυλίες, χορευτικές δράσεις, συζητήσεις και εργαστήρια, το πρόγραμμα επιχειρεί να παρουσιάσει τις πολλαπλές πτυχές του έργου του Ξενάκη και να διερευνήσει το αντίκτυπο του έργου του στα διαφορετικά πεδία που άγγιξε ο διεθνής πρωτοπόρος.

Ιάννης Ξενάκης: Ο πιο ανήσυχος Έλληνας δημιουργός τιμάται στο ΕΜΣΤ

Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Κατερίνα Γρέγου, Λίλα Ζαφειροπούλου & Σύνολο Corporis Miracula, Μάκης Σολωμός, Δημήτρης Καμαρωτός, Ελισάβετ Κιουρτσόγλου, Στέλλα Κουρμπανά, Μάχη Ξενάκη, Πέτρος Στεργιόπουλους, Θεόφιλος Τραμπούλης, Κατερίνα Τσιούκρη, Studio LABOUR. Στην οργάνωση και τον συντονισμό ο Σταμάτης Σχιζάκης και η Ματθίλδη Σκυλογιάννη.


Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)
Ημερομηνία: 2 & 3 Δεκεμβρίου 2023
Περισσότερες πληροφορίες: emst.gr