Δείτε τον Colman Domingo στο teaser της ταινίας “Rustin”

0
44
«Την ημέρα που γεννήθηκα Μαύρος, γεννήθηκα και ομοφυλόφιλος», λέει ο Colman Domingo, υποδυόμενος τη σημαντική μορφή στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα, Bayard Rustin, στο teaser που κυκλοφόρησε για την επερχόμενη βιογραφική ταινία του Netflix Rustin.

Η ταινία ακολουθεί τον Rustin καθώς αποτελεί μια ηγετική μορφή για τα πολιτικά δικαιώματα και συγκεκριμένα για την οργάνωση της ιστορικής πορείας προς την Ουάσιγκτον. Επίσης, εξερευνά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Rustin στο ίδιο το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα επειδή ήταν ένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος άνδρας.

Το Rustin σκηνοθετεί ο βραβευμένος με Tony Award George C. Wolfe (Ma Rainey’s Black Bottom).

«Ο Rustin είναι ένα πρότυπο για το τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός, τι σημαίνει να δεσμεύεσαι καθημερινά στη δημοκρατία, την ελευθερία, στις δυνατότητες. Να δεσμεύεσαι ότι θα μεταδίδεις αυτά που γνωρίζεις σε άλλους ανθρώπους», δήλωσε ο Wolfe στο Netflix σε συνέντευξη του το 2022. «Η δημοκρατία είναι ένας μυς και αν δεν τον ασκείς τακτικά, παύει να λειτουργεί».

«Ο διοργανωτής της βαρυσήμαντης Πορείας στην Ουάσιγκτον το 1963, ο Bayard Rustin ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ακτιβιστές που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Αμφισβήτησε την εξουσία, δεν απολογήθηκε ποτέ για το ποιος ήταν, τι πίστευε ή ποιον επιθυμούσε. Και δεν έκανε πίσω. Έγραψε ιστορία και με τη σειρά του ξεχάστηκε. Έγραψε ιστορία και με τη σειρά του ξεχάστηκε. Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με DGA Award και πέντε φορές με Tony Award George C. Wolfe και με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Emmy Award Colman Domingo, το Rustin επικεντρώνεται στον εξαιρετικό άνθρωπο που, μαζί με γίγαντες όπως ο Martin Luther King Jr., ο Adam Clayton Powell Jr. και η Ella Baker, τόλμησε να φανταστεί έναν διαφορετικό κόσμο και ενέπνευσε ένα κίνημα σε μια πορεία προς την ελευθερία», αναφέρεται στην περιγραφή του Netflix.

Παραγωγός του Rustin είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ Bruce Cohen, η Tonia Davis του Higher Ground και ο Wolfe, ενώ στην ταινία συμμετέχει ένα all-star καστ με τους Chris Rock, Glynn Turman, Aml Ameen, Gus Halper, CCH Pounder, Da’Vine Joy Randolph, Johnny Ramey, Michael Potts, με τους Jeffrey Wright και Audra McDonald.

Οι Julian Breece και Dustin Lance Black έγραψαν το σενάριο βασισμένο σε μια ιστορία του Julian Breece. Ο πρώην πρόεδρος Barack Obama και η Michelle Obama είναι εκτελεστικοί παραγωγοί της ταινίας καθώς και οι Mark R. Wright, Alex G. Scott, David Permut, Daniel Sladek και Chris Taaffe.

Το Rustin θα προβληθεί στο Netflix στις 17 Νοεμβρίου.

Δείτε το teaser και μερικές φωτογραφίες παρακάτω: