Η Daria Kasatkina, η No1 (Νο 12 στον κόσμο) γυναίκα τενίστρια της Ρωσίας, έκανε coming out ως λεσβία σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο τη Δευτέρα.
Η Kasatkina είπε στη Ρωσίδα blogger Vitya Kravchenko ότι είναι σε σχέση με μια γυναίκα και ότι της ήταν αδύνατο «να ζήσει στην ντουλάπα». Η Kasatkina, η οποία αυτή τη στιγμή δεν μένει στη Ρωσία, δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες στο Instagram με τη σύντροφό της, την αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Natalia Zabiiako.
https://www.instagram.com/p/CgKaI0XrRQk/
Η 25χρονη μίλησε επίσης και για το περιορισμό στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη Ρωσία. «Τόσα πολλά θέματα είναι ταμπού στη Ρωσία», είπε ο Kasatkina. «Αυτή η ιδέα ότι κάποιος θέλει να είναι γκέι ή να γίνει [gay] είναι γελοία. Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο σε αυτόν τον κόσμο από το να είσαι στρέιτ».
«Σοβαρά, αν υπήρχε επιλογή, κανείς δεν θα επέλεγε να είναι γκέι. Γιατί να κάνεις τη ζωή σου πιο δύσκολη, ειδικά στη Ρωσία; Ποιο είναι το νόημα;», πρόσθεσε. Ο υφιστάμενος νόμος για την “γκέι προπαγάνδα” της Ρωσίας, που ψηφίστηκε το 2013, έχει χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει τις πορείες υπερηφάνειας και να περιορίσει ακτιβιστές»
Στη συνέντευξή της, η οποία γυρίστηκε στη Βαρκελώνη, η Kasatkina εξέφρασε φόβους ότι δεν θα μπορούσε «ποτέ» να κρατήσει το χέρι της κοπέλας της στη Ρωσία. «Το να ζεις στην ντουλάπα είναι αδύνατο. Είναι πολύ δύσκολο, είναι άσκοπο», πρόσθεσε. «Το να ζεις σε ειρήνη με τον εαυτό σου είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία και γ@@ήστε όλους τους άλλους».
https://www.instagram.com/p/Cd-195MoC6M/
Η Kasatkina πρόσθεσε ότι εμπνεύστηκε να κάνει coming out όταν η Ρωσίδα ποδοσφαιρίστρια Nadya Karpova αποκάλυψε ότι ήταν λεσβία τον περασμένο μήνα. «Η Nadya δεν βοήθησε μόνο τον εαυτό της κάνοντας coming out και βγάζοντας αυτό το βάρος από το στήθος της, βοήθησε και άλλους», πρόσθεσε η Kasatkina.
«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μιλήσουν άνθρωποι με επιρροή από τον αθλητισμό ή οποιονδήποτε άλλο χώρο», πρόσθεσε η Kasatkina, που συμμετέχει στον ημιτελικό του φετινού French Open. «Είναι σημαντικό για τους νέους που δυσκολεύονται με την κοινωνία και χρειάζονται υποστήριξη».
Με πληροφορίες από Guardian