Χτύπησαν τον συμμαθητή τους «επειδή ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας»

20/05/2021
από

Ένας έφηβος στο Βέλγιο ξυλοκοπήθηκε βίαια από συμμαθητές του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας (IDAHOBIT).

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν δύο μαθητές Λυκείου στο West Flanders, πλησίασαν και χτύπησαν το θύμα. O ένας, μάλιστα, κατέγραψε την επίθεση στο κινητό του, ανεβάζοντας το βίντεο στο Ιnstagram.

Στο βίντεο οι νεαροί ακούγονται να κάνουν ομοφοβικά σχόλια και να χτυπούν το θύμα – που ήταν ανοιχτά bisexual- στο κεφάλι και το στομάχι.

Το θύμα, καθώς και οι δράστες είναι μαθητές στο Λύκειο Atheneum Oudenaarde, το οποίο είναι κοντά στο σημείο όπου συνέβη το περιστατικό.

Ένα άλλο βίντεο που τραβήχτηκε μετά την επίθεση, δείχνει τους δράστες να ρίχνουν μια  rainbow σημαία στον ποταμό Scheldt. Η σημαία είχε κλαπεί από ένα δημόσιο κτίριο που ήθελε να τιμήσει την IDAHOBIT.

«Ημέρα των γκέι», ακούγεται να λέει ένας από τους δράστες. «Τι πιστεύετε τώρα;».

Οι έφηβοι συνελήφθησαν τελικά από τις τοπικές αρχές. Καθώς οι εισαγγελείς ξεκινούν έρευνα για να προσδιορίσουν εάν το περιστατικό ήταν ομοφοβικό έγκλημα μίσους, το ζευγάρι τέθηκε υπό κράτηση κατ ‘οίκον για δύο μήνες.

Σε δήλωση τους στο NEWSWEP, εκπρόσωποι του σχολίου, ανέφεραν: «Η ομοφοβία παραμένει η αιτία πάρα πολλών ασπρόμαυρων σκέψεων».

«Γι ‘αυτό καλούμε τους μαθητές να ντυθούν με ασπρόμαυρα ρούχα τις επόμενες τρεις ημέρες [Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή] ως ένδειξη αλληλεγγύης».

Ο διευθύντρια του σχολείου, Ciska Philips, καταδίκασε την επίθεση. «Ο σεβασμός και η ισότητα είναι οι βασικές μας αξίες και δεν υπάρχει χώρος για μίσος», είπε.

«Πολλά από τα σχολεία μας χθες οργάνωσαν εκστρατείες για την αναγνώριση της IDAHOBIT. Δυστυχώς, αυτό το περιστατικό αποδεικνύει ότι παραμένει απαραίτητο να δεσμευτούμε για σεβασμό, ισότητα και ανοχή ».
Δες και αυτό!