Στις 20 Ιούνιου η Αργυρώ Γιαννουδάκη θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, επειδή απάντησε σε ανάρτηση -που αναφερόταν στα ομοφυλόφιλα άτομα- με τη φράση «ξερνά ρατσιστικό μίσος».

Σύμφωνα το κλητήριο θέσπισμα που της παραδόθηκε κατηγορείται ότι «πρόσβαλε την τιμή και την υπόληψη των εγκαλούντων στο διαδίκτυο επειδή απάντησε σε σχόλιο τους τη φράση “ξερνούν ρατσιστικό μίσος”». Κατηγορείται, επίσης, ότι «προκάλεσε τρόμο και ανησυχία επειδή τους απείλησε με τη φράση “θα τους ξεφτιλίσω”»

Η Αργυρώ, η οποία εργάζεται ως αθλητική δημοσιογράφος, γνωστοποίησε τόσο την κλήτευση που έλαβε όσο και τις δημόσιες αναρτήσεις των μηνυτών της (Γεώργιος και Ευάγγελος Βαρνακιώτης)αναρτήσεις με σαφείς ομοφοβικές αναγνώσεις. Να σημειωθεί, επίσης, ότι ένας από τους μηνυτές διατηρεί ενημερωτική ιστοσελίδα (cna.gr). 

«Στις 20 Ιουνίου στις 9 π.μ. δικάζομαι στα Χανιά επειδή έγραψα στο facebook σε έναν ρατσιστή ότι «ξερνά ρατσιστικό μίσος». Για όσους δεν το γνωρίζετε είμαι αθλητική δημοσιογράφος και με έχουν ταράξει στα slapps (αγωγές για να μου κλείσουν το στόμα), τον Γενάρη εκδικάστηκαν δύο τέτοιες αγωγές και πλήρωσα από την τσέπη μου δύο χιλιάδες ευρώ σε αγωγές που μου έκαναν ο Πύρρος Δήμας και η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, πολιτεύτρια της ΝΔ στις εκλογές του 2019 και έκτοτε πρόεδρος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να εκπροσωπηθώ από δικηγόρο και ως εκ τούτου θα υπερασπιστώ μόνη μου τον εαυτό μου.

Θεωρώ σημαντικό όμως, να έχω στο πλευρό μου ανθρώπους που πιστεύουν ότι η ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ είναι δικαίωμα και η τοξική αρρενωπότητα πρέπει κάποτε να σταματήσει, ώστε στο μέλλον να μην έχουμε Βαγγέληδες Βαρνακιώτηδες ώστε να πάψουμε να θρηνούμε και Βαγγέληδες Γιακουμάκηδες.

Σημαντικό είναι επίσης να έχω τη στήριξη των συναδέλφων μου προκειμένου αυτή η υπόθεση να πάρει διαστάσεις, καθότι έχουμε περάσει σε άλλη πίστα, στην οποία στοχοποιούνται όσοι καταγγέλουν τον ρατσισμό.

ΥΓ Επισυνάπτω τη μήνυση και τις επίμαχες αναρτήσεις.

Update: Ο Βαγγέλης Βαρνακιώτης είναι δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του Κρητικού Πρακτορείου Ειδήσεων (cna.gr)»

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή η δημοσιογράφος δήλωσε στο ANTIVIRUS: «Οι γυναίκες είμαστε από την ίδια πλευρά με τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ και ας μην το ξέρουμε όλες. Εγώ το ξέρω καλά. Το ξέρω γιατί ας πούμε δεν καταδέχτηκα να κοιμηθώ με έναν άντρα για να πάρω καλύτερη δουλειά και δεδομένου ότι δεν είμαι ευγενικής καταγωγής, δεν έχω δηλαδή πατέρα «προστάτη», ουσιαστικά επέλεξα: να μην πάρω θέσεις ευθύνης και να υποαμείβομαι. Παρότι κάνω καλύτερα τη δουλειά μου σε σχέση με κάποιους από τους άντρες συναδέλφους μου. Εγώ λοιπόν, όπως κι εσείς πολεμώ την πατριαρχία. Πολεμώ την αδικία. Και μπορεί να μην νικήσω ποτέ, αλλά δεν θα πάψω να παλεύω για τα παιδιά των οποίων το μέλλον κάποιοι νομίζουν ότι έχουν προκαθορίσει. Αλλάζει αυτό. Αργά, αλλά αλλάζει, μέσα από μικρές καθημερινές μάχες»

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!