Τρία χρόνια πριν ξεκίνησε το 2ο βιβλίο, που κατέληξε με τον τίτλο «μπαμπά θέλω να ντρέπεσαι για μένα». Mπορείτε να το βρείτε εδώ.
«Μπαμπά, όταν πέθανε η αγαπημένη μητέρα του Roland Barthes εκείνος άρχισε να κρατάει το ημερολόγιο της απουσίας της. Αν πεθάνεις αύριο, μπαμπά, δε θα μπορούσα να κάνω το ίδιο για εσένα. Είμαστε ήδη απόντες ο ένας από τη ζωή του άλλου χρόνια τώρα. Πώς θα μπορούσα να χαρτογραφήσω την απουσία μου; Τόσα χρόνια και δεν έχουμε καταφέρει να γίνεις πραγματικά ο μπαμπάς μου και εγώ ο γιος σου. Γι’ αυτό σου γράφω τώρα, ελπίζοντας ότι δεν είναι αργά. Μπαμπά, θα ήθελα να έχουμε κάτι να χάσουμε, κάτι που να αξίζει να μας το πάρει ο χρόνος». – (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)
To Sam Albatros αποφάσισe να βγάλει το δεύτερο μυθιστόρημά του μόνο του. Μπορείτε να το υποστηρίξετε και να το προμηθευτείτε εδώ.
Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω και της σελίδα τ@ στο Facebook.
Λίγα λόγια για το Sam Albatros
To Sam Albatros είναι ψευδώνυμο προσώπου ελληνικής καταγωγής, γνωστό στην queer καλλιτεχνική σκηνή για το συγγραφικό του έργο, καθώς και τις μεταφράσεις του σε έργα ποίησης. Φοράει μάσκες και δεν έχει δείξει ποτέ το πρόσωπό του δημόσια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχιακή Ελλάδα. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και διδακτορικό στη Γνωσιακή Νευροεπιστήμη από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Faulty Boy (Ελαττωματικό Αγόρι) και οι σκηνικές διασκευές του, οι οποίες επικεντρώνονται σε ένα παιδί που δεν συμμορφώνεται με το φύλο, έχει προσελκύσει την προσοχή των ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Ως καλλιτέχνης έχει παρουσιάσει παραστάσεις video-art σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο και Βερολίνο. Είναι λέκτορας ψυχολογίας και νευροεπιστήμης σε Πναεπιστήμιο στο Λονδίνο και, μάλιστα, ηγείται μιας επιτροπής για την σωστή χρήση των pronouns-ζήτημα που απασχολεί πολύ τους φοιτητές εκεί.