Αύριο το αυτοοργανωμένο Pride στην Πάτρα

16/06/2023
από
Αύριο θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το αυτοοργανωμένο Pride στην Πάτρα. 

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 19:00 στην Πλατεία Όλγας ενώ μετά θα ακολουθήσει drag show, αλλά και άλλες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το κείμενο στη σελίδα της εκδήλωσης:

Είμαστε μια πρωτοβουλία queer ατόμων, που αποφάσισε να αυτοοργανώσει το φετινό Pride της Πάτρας.
Γιατί αυτοοργανωμένο pride;
– Γιατί θέλουμε ένα pride με διεκδικητικό χαρακτήρα, που αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα της κοινότητάς μας ακόμα και σήμερα.
– Γιατί οποιαδήποτε θεσμική/εμπορική προσέγγιση του pride αποτελεί μια μηνιαία συνδρομή πλασματικής στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Γιατί χρειάζεται το pride;
– Δεν ζητάμε τα προφανή δικαιώματα μας, τα απαιτούμε. Με μία σύντομη ματιά στο παρελθόν άλλωστε, αποδεικνύεται ότι δεν μας χαρίστηκαν απλόχερα αλλά χρειάστηκαν αγώνες. Δεν ξεχνάμε τα γεγονότα του Ιουνίου του 1969 και τιμάμε τον αγωνιστικό χαρακτήρα της εξέγερσης του Stonewall. Δεν αποζητάμε την ανοχή, αποζητάμε την ορατότητα.
Σας περιμένουμε όλα, με τις βεντάλιες σας, το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 19:00 στην πλατεία Όλγας, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία. Θα ακολουθήσει drag show από την ταλαντούχα Electra Ex και τον επιβλητικό Persodia, στην πλατεία Όλγας, καθώς και άραγμα με σκοπό την επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου.
Δεν θα γίνουν ανεκτές ομοφοβικές, τρανσφοβικές, σεξιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές και για οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να απευθυνθείτε στα άτομα της διοργανωτικής ομάδας!Δες και αυτό!