Αthens Pride: H φετινή πορεία υπερηφάνειας σε εικόνες

11/09/2021
Athens Pride 2021

Το σύνθημα δόθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος με πλήθος να συμμετέχει στην πορεία υπέρ της ΛΟΑΤ+ υπερηφάνειας.

Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η πορεία του φετινού Athens Pride, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκε προς τη Βουλή.

Με συνθήματα υπέρ των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων αλλά και κατά της ομοφοβίας και του φασισμού, τα άτομα πλημμύρισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας.

“Πέρασαν δύο χρόνια από την τελευταία φορά και πραγματικά μας είχε λείψει πολύ”, δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες. “Η θέση μας είναι στους δρόμους, μέχρι να δικαιωθούμε”.

“Ήρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν.
Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα.”, ανέφερε χαρακτηριστικά και το κάλεσμα του Athens Pride.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!