Αρχηγοί κρατών, αστέρια της pop και γνωστές drag queens στο πρώτο Global Pride

01/06/2020
από

To Global Pride, μια οnline εκδήλωση που θα έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιουνίου, θα περιλαμβάνει μηνύματα από αρχηγούς κρατών, γαλαζοαίματoυς αλλά και πολλές συναυλίες, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Αρχηγοί κρατών, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και αρκετά άτομα του καλλιτεχνικού κόσμου, πρόκειται να λάβουν μέρος στο 24ωρο Global Pride, που θα διοργανωθεί στα τέλη του μήνα, μετά και τις ακυρώσεις/αναβολές των Pride παγκοσμίως, λόγω κορονοϊού.

Στο event, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιουνίου, θα συμμετέχει η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Erna Solberg, αλλά και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Xavier Bettel. Το δικό του μήνυμα θα στείλει κι ο Manvendra Singh Gohil, ο πρώτος ανοιχτά γκέι πρίγκιπας της Ινδίας.

Σχετικά με το καλλιτεχνικό κομμάτι, μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των: Olivia Newton-John, Deborah Cox, Thelma Houston, Ava Max, Pabllo Vittar, Courtney Act, Dixie Chicks, Bright Light Bright Light και Steve Grand. Περισσότερα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

«Κάθε διοργανωτής του Pride στον κόσμο μπορεί να σας πει μια ιστορία για κάποιον του οποίου η ζωή άλλαξε όταν επισκέφτηκε το Pride», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Kristine Garina, πρόεδρος του European Pride Organizers Association. «Και έτσι, με τόσες πολλές διοργανώσεις να ακυρώνονται ή να αναβάλλονται, ως διοργανωτές αισθανθήκαμε ότι είχαμε την ευθύνη να ενωθούμε και να μεταφέρουμε το Pride online»
Δες και αυτό!