Αποφυλάκιση και κατ’οίκον περιορισμό για τον Andrew Tate

242
 Ο Andrew Tate και ο αδελφός του Tristan Tate αποφυλακίστηκαν από τη ρουμανική φυλακή – αλλά ακόμα δεν έχουν κηρυχθεί αθώοι. Το δίδυμο θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για 30 ημέρες μετά από απόφαση εφετείου υπέρ τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Στο Jezebel διαβάζουμε τη δήλωση του εκπροσώπου των δύο αδελφών στο περιοδικό TMZ,  «Θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό όσο συνεχίζεται η έρευνα». Τα αδέρφια τέθηκαν υπό κράτηση από τις ρουμανικές αρχές τον Δεκέμβριο του 2022 με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, του βιασμού και της συγκρότησης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας.

Την Τετάρτη ο μισογύνης influencer δημοσίευσε ένα πολύ αινιγματικό tweet με μόλις δύο λέξεις:

Το δίδυμο, μαζί με άλλους δύο Ρουμάνους, συνελήφθη τον Δεκέμβριο. Τους αρνήθηκαν επανειλημμένα την καταβολή εγγύησης έως και την απόφαση της Παρασκευής.

Ο Tate είναι ένας μισογύνης influencer που παλαιότερα ήταν επαγγελματίας μποξέρ. Ωστόσο, αποφάσισε να τα παρατήσει με σκοπό να μάθει σε αγόρια και άντρες το πως να είναι απαίσιοι άνθρωποι. Η επιρροή του Tate είναι τόσο μεγάλη που οι εκπαιδευτικοί ανησυχούν ότι οι διδαχές του θα μεταφερθούν στις σχολικές τάξεις μέσω πράξεων των αγοριών. Διηύθυνε ένα ακριβοπληρωμένο κανάλι κοινωνικής δικτύωσης για μισογύνηδες που εκπαιδεύονταν ώστε να καταλήξουν να εξαναγκάζουν τις συζύγους και τις φίλες τους να ασχοληθούν με τη σεξεργασία. Στη ρουμανική υπόθεση, ο Tate κατηγορείται για “Romeo pimping”, όπου οι άνδρες υπόσχονται στις γυναίκες μια νέα ζωή αν είναι σταθερά πιστές.

Επανειλημμένα διαμαρτυρόταν για τις άθλιες συνθήκες της φυλακής. Σε ένα γράμμα που έστειλε στους υποστηρικτές του στο τέλος του Γενάρη, έλεγε, «προσπαθούν να με σπάσουν. Με πετάνε μέσα σε ένα κελί χωρίς φως. Κατσαρίδες, ψείρες, και κοριοί είναι οι μόνοι μου φίλοι το βράδυ».

Ο κατηγορούμενος για εμπορία ανθρώπων είπε επίσης στους υποστηρικτές του ότι οι δεσμοφύλακές του ήταν με το μέρος του. «Οι φρουροί μου γνωρίζουν ότι είμαι αθώος. Ξέρουν ότι είναι άδικο. Βλέπουν ότι δεν θα λυγίσω ποτέ και σέβονται την αποφασιστικότητά μου», έγραψε.

Ακολουθεί βίντεο με τα αδέρφια να βγαίνουν από τη φυλακή, με τον Tate να έχει περιέργως περισσότερα μαλλιά από ό,τι είχε προηγουμένως.