Αντί-τρανς οργανώσεις καταγράφηκαν ως «ομάδες μίσους»

10/06/2024
από
Δύο αντί-τρανς κινήματα χαρακτηρίστηκαν ως «ομάδες μίσους» από μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για τα δικαιώματα των πολιτών.

Το Southern Poverty Law Center (SPLC) κατέταξε τις κριτικές ως προς το φύλο ομάδες Genspect και Society for Evidence-Based Gender Medicine (SEGM) ως αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ «ομάδες μίσους», την Τρίτη (4 Ιουνίου).

Οι δύο οργανώσεις, οι οποίες και οι δύο αντιτίθενται στην υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο για τα τρανς άτομα, χαρακτηρίστηκαν από το SPLC ως «βασικοί κόμβοι της αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ψευδοεπιστήμης».

Η SPLC ορίζει μια ομάδα μίσους ως «μια οργάνωση ή συλλογή ατόμων που – με βάση τις επίσημες δηλώσεις ή αρχές της, τις δηλώσεις των ηγετών της ή τις δραστηριότητές της – έχει πεποιθήσεις ή πρακτικές που επιτίθενται ή κακοποιούν μια ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων, συνήθως για τα αμετάβλητα χαρακτηριστικά τους».

Σημειώνει επίσης ότι μια οργάνωση «δεν χρειάζεται να έχει εμπλακεί σε εγκληματική συμπεριφορά» για να χαρακτηριστεί ως ομάδα μίσους και ότι δεν καταγράφει άτομα ως ομάδες μίσους, αλλά μόνο οργανώσεις.

Σε άρθρο της, η SPLC αναφέρει ότι οργανώσεις όπως η SEGM και η Genspect χρησιμοποιούνται για να «κατασκευάσουν μια συζήτηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο σε όλο τον κόσμο».

Συγκεκριμένα, η SEGM έχει προβεί σε έναν «παγκόσμιο αιφνιδιασμό στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στη δημόσια πολιτική» σε μια προσπάθεια να «υποστηρίξει την εναντίωση στη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο», ανέφερε η φιλανθρωπική οργάνωση.

«Οι προσπάθειες της ομάδας βοηθιούνται σε μεγάλο βαθμό από την επιστημονική της βιτρίνα, τη γενική έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τις πολιτικές της δραστηριότητες και τις σχέσεις των μελών της με την αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ακροδεξιά», αναφέρει το άρθρο. «Η SEGM έχει συμβάλει στην καλλιέργεια της αντίστασης στην ιδέα ότι οι έφηβοι μπορεί να είναι ικανοί να ασκούν εξουσία πάνω στη φροντίδα τους».

Η SEGM αποτελείται κυρίως από επαγγελματίες της ιατρικής και ακαδημαϊκούς που αντιτίθενται στο δικαίωμα των τρανς ατόμων σε φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο τους, όπως ορμόνες, αναστολείς της εφηβείας και χειρουργικές επεμβάσεις.

Ιδρύθηκε το 2020 και περιγράφει τον εαυτό της ως μια «τεκμηριωμένη» μη κερδοσκοπική οργάνωση που προωθεί «την υγειονομική περίθαλψη για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με δυσφορία φύλου».

Οι δύο ομάδες παρατίθενται στην SPLC μαζί με ομάδες κατά των τρανς, όπως η Alliance Defending Freedom, η American Family Association και το Family Research Council.

Απαντώντας στον χαρακτηρισμό, η Genspect ισχυρίστηκε ότι η SPLC προωθούσε «μια επικίνδυνη παραποίηση, σχεδιασμένη να φιμώσει τη συζήτηση», προσθέτοντας ότι: «Στην Genspect, κάνουμε εκστρατεία για υψηλής ποιότητας, τεκμηριωμένη φροντίδα για όσους αντιμετωπίζουν ζητήματα που σχετίζονται με το φύλο, απαλλαγμένοι από κάθε ιδεολογικό φύλο.

«Εμείς, μαζί με τη διευθύντριά μας, Stella O’Malley, συμμετείχαμε με υπερηφάνεια στην ανοιχτή διαβούλευση της Cass Review, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας στον ανοιχτό διάλογο και την αυστηρή έρευνα ως θεμέλιο για τις βέλτιστες πρακτικές».




Δες και αυτό!