Ο αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ιερέας George Rutler, ένας πολύ γνωστός καθολικός ιερέας στη Νέα Υόρκη, κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε μια φύλακα. Σύμφωνα με αναφορές, ο Rutler επιτέθηκε στη γυναίκα, όταν την είδε να βρίσκεται πίσω του, ενώ εκείνος παρακολουθούσε γκέι πορνό.

George Rutler
George Rutler

Το περιστατικό συνέβη στις 4 Νοεμβρίου. Το National Catholic Reporter αναφέρει ότι η Ashley Gonzalez, μία 22χρονη φύλακας στην Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ του Αρχαγγέλου, πλησίασε τον 75χρονο Rutler την ώρα που εκείνος παρακολουθούσε ένα βίντεο δύο ανδρών που έκαναν στοματικό σεξ ο ένας στον άλλο. Η Gonzalez έβγαλε το κινητό της και άρχισε να τραβάει βίντεο το περιστατικό. Σε εκείνο το σημείο, η Gonzalez ισχυρίζεται ότι ο Rutler την κατάλαβε και άρχισε να της κάνει σεξουαλικές πράξεις.

«Με κοίταξε με ένα χαμόγελο, κοίταξε μακριά, και έβαλε το χέρι του μέσα στο παντελόνι του, και έπαιζε με τον εαυτό του» , είπε η Gonzalez στο Bronx News 12. «Επιθετικά έπεσε πάνω μου και με άρπαξε σεξουαλικά, και πάλεψα για να τον απομακρύνω μακριά μου.”

Η Gonzalez κατάφερε να δραπετεύσει, ειδοποίησε τη μητέρα της, και υπέβαλε μήνυση στην  αστυνομία για το συμβάν αμέσως μετά.

Ο Rutler παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του μετά τις καταγγελίες, και αρνείται κάθε αδίκημα.

«Αρνούμαι έντονα αυτόν τον ισχυρισμό, τον οποίο υποστηρίζω ότι είναι ασυνεπής και επώδυνος για τη φήμη μου, και ασυμβίβαστος με τον τρόπο με τον οποίο έχω συμπεριφερθεί σε πενήντα χρόνια της θητείας μου, χωρίς καμία κατηγορία για κακή συμπεριφορά» , δήλωσε ο Rutler.

Η αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ μακρά ιστορία του

Οι κατηγορίες ότι ο Rutler παρακολουθούσε γκέι πορνογραφία έχουν ιδιαίτερη σημασία δεδομένης της μακράς ιστορίας του, που αντιτίθεται στα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Ως οικοδεσπότης στο τηλεοπτικό δίκτυο Eternal Word που βασίζεται στην πίστη, ο Rutler επέκρινε τον Πάπα Φραγκίσκο για τις εκκλήσεις του προς τον κλήρο να αγκαλιάσει την κουήρ κοινότητα, κατηγόρησε για τα κοινωνικά δεινά τις «αμβλώσεις και τη σοδομία» και χαρακτήρισε την ισότητα των φύλων «ένα ομοφυλοφιλικό όραμα πολιτισμού.» Επιπλέον, ο Rutler συνεργάστηκε με τον υπερασπιστή της λευκής υπεροχής και πρώην σύμβουλο του Trump, Steve Banon, για να αφιερώσει ένα ιερό σε διωγμένους Χριστιανούς το 2017.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Eπίσης, μακάρι να τιμωρηθεί για την απόπειρα επίθεσης (αν και χλωμό το βλέπω δυστυχώς)

  2. Τελευταία πολύ “ξεβράκωμα” κρυφο-ομοφυλόφιλων που είτε έχουν εσωτερικευμένη ομοφοβία, είτε το παίζουν αντι-λοατκι…Γουστάρω! 😀

Comments are closed.