Ανοικτή εκδήλωση κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, ιντερφοβίας και τρανσφοβίας από το Γραφείου του ΕΚ

13/05/2022

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνει τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 18:00 ανοικτή εκδήλωση στο πλαίσιο των δράσεων για τη Διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιβοβίας, ιντερφοβίας και τρανσφοβίας (17/5) με την ομάδα υλοποίησης του έργου LGBTQI+ Voice Up: Project Greece.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι κεντρικές δράσεις του προγράμματος και θα διεξαχθεί συζήτηση με εκπροσώπους οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με συντονιστή τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Antivirus Βασίλη Θανόπουλο. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι: Άννα Απέργη (Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών), Αλέξανδρος Διακοσάββας (Αρχισυντάκτης LiFO, curator του Upfront Initiative για τη συμπερίληψη στο χώρο εργασίας), Τζωρτζ Κουνάνης (LGBTQI+ Employment Support Group), Χάρης Κούντουρος (Γραφείο ΕΚ στην Ελλάδα), Στέλλα Μπελιά (Οικογένειες Ουράνιο Τόξο), Νικόλας Μαλανδράκης (LGBTQI+ Voice Up: Project Greece) και Νικολέττα Πικραμένου (Intersex Greece).


Πότε: Δευτέρα 16 Μαΐου στις 18:00

Που: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Λεωφόρος Αμαλίας 8, είσοδος από Ξενοφώντος 2) – με φυσική παρουσία.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινόΑπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο [email protected]. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας στο κτίριο του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα.


Περισσότερες πληροφορίες

Το πρόγραμμα LGBTQI+ Voice Up: Project Greece αποσκοπεί αφενός στο να δώσει φωνή στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και να προβάλει θέματα τα οποία απασχολούν τις διάφορες ομάδες που συναποτελούν την κοινότητα και, αφετέρου, να προβάλει το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως σύμμαχο στον τομέα της καταπολέμησης των διακρίσεων και της προώθησης της αρχής της ισότητας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Το πρόγραμμα έλαβε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δράσεις του είναι αναρτημένες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://voiceup.avmag.gr/


Το “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece” υλοποιείται από τη Homo Evolution με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την περίοδο 2021-2022
Δες και αυτό!