Ανοιχτό κάλεσμα για “Ταινίες Τσέπης” έως 30 Απριλίου 2023

17/03/2023
από
Ο πρώτος διαγωνισμός “Ταινιών Τσέπης” (γυρισμένες με κινητό) έρχεται με θέμα το Σάββατο βράδυ. Προθεσμία υποβολής ταινιών μέχρι και τις 30 Απριλίου 2023.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ: Είναι ο πρώτος διαγωνισμός για ταινίες γυρισμένες με κινητό τηλέφωνο από δημιουργικούς ανθρώπους. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να πυροδοτήσει νέες μικρές αφηγήσεις και να προκαλέσει μια σπίθα για εκφραστική διέξοδο και καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο διαγωνισμός θα έχει θέμα το ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ και κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέες σκηνοθέτριες και νέους σκηνοθέτες για πρωτότυπα ταινιάκια, διάρκειας 2 έως 6 λεπτών.

Οι Ταινίες Τσέπης θα πλαισιωθούν με masterclass, workshop και video tutorial επιμελημένα από επαγγελματίες σκηνοθέτες και σκηνοθέτριες, που θα υποστηρίξουν και θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να γυρίσουν μια ταινία με συσκευή κινητού τηλεφώνου. Οι ταινίες θα γυριστούν με αποκλειστική χρήση κινητού τηλεφώνου σε οριζόντιο format, με διάρκεια 2 – 6 λεπτά, χωρίς χρήση μουσικής, και με άξονα το θέμα μπορούν να είναι μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, ή οπτικό δοκίμιο.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών λήγει στις 30 Απριλίου 2023, όπου και θα επιλεγούν 10 φιναλίστ ταινίες που στην συνέχεια θα προβληθούν ελεύθερα online, ώστε να ψηφιστούν από το κοινό και να διεκδικήσουν το Βραβείο Κοινού – Samsung. Θα ακολουθήσει η Τελετή Λήξης στον κινηματογράφο Άστορ όπου θα προβληθούν οι 10 φιναλίστ ταινίες και θα απονεμηθεί το Βραβείο Κοινού – Samsung, που θα συνοδεύεται από ένα κινητό Samsung Galaxy S23 Ultra και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.

Τα masterclass θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Άστορ με ελεύθερη είσοδο, ενώ αμέσως μετά θα υπάρχουν και online.

workshop θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Άστορ από την Δάφνη Χαιρετάκη (σκηνοθέτρια) και τον Κωστή Σαμαρά (σκηνοθέτη). Για την συμμετοχή στα Workshops απαιτείται να σταλεί στο [email protected] έως την 14 Μαρτίου 2023 ένα βίντεο έως 2’ τραβηγμένο με κινητό που θα αποτυπώνει μια διαδρομή από το σπίτι σε ένα σινεμά. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χρονοδιάγραμμα δράσης:

6 Μαρτίου 2023: Ανοιχτό κάλεσμα του διαγωνισμού
14 Μαρτίου 2023: Προθεσμία υποβολής συμμετοχής στα Workshops.
18, 25 Μαρτίου & 1 Απριλίου 2023: Masterclass στο Άστορ.
19, 26 Μαρτίου & 2 Απριλίου 2023: Workshop στο Άστορ.
30 Απριλίου 2023: Προθεσμία υποβολής ταινιών
10-25 Μαΐου 2023: Οnline ψηφοφορία των φιναλίστ ταινιών
27 Μαΐου 2023: Τελετή λήξης: Προβολές των ταινιών και απονομή του Βραβείου Κοινού – Samsung στον κινηματογράφο Άστορ.

Διοργάνωση: Cinematek


Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Κινηματογράφος Άστορ (Σταδίου 28, Αθήνα)
Ημερομηνίες:
1.3.23 – 27.5.23
Προθεσμία υποβολής ταινιών: 30 Απριλίου 2023
Η ιστοσελίδα της διοργάνωσης, εδώ.
Email: [email protected]
Δες και αυτό!