Αξιωματούχοι στην Αλγερία, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, προσπαθούν να σταματήσουν οποιαδήποτε χρήση της σημαίας του Pride, σύμφωνα με βίντεο που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο.
Το βίντεο που μπορεί να βρει κανείς, τόσο στο Twitter όσο και στο Reddit, δείχνει την αστυνομία να μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια στο κοινό, σχετικά με τις ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες και τα ΛΟΑΤΚΙ+ σύμβολα.
Τα φυλλάδια περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τη διαφορά μεταξύ ενός ουράνιου τόξου -το οποίο έχει επτά χρώματα- και μιας σημαίας του Pride, η οποία έχει έξι χρώματα.
Εκτός από αυτό, το φυλλάδιο παρουσιάζει εικόνες άλλων σημαιών και συμβόλων που σχετίζονται με τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες, όπως η σημαία των τρανς, η σημαία των ασεξουαλικών, και η σημαία Progress Pride.
C’est du sérieux pic.twitter.com/vEn0ztw7l9
— أبا الحكم الافريقي (@Hakim2th) January 7, 2023
Η φράση «Είμαι μουσουλμάνος και αυτές οι σημαίες και τα σύμβολα δεν με αντιπροσωπεύουν» είναι τυπωμένη πάνω-πάνω, αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος της Μέσης Ανατολής, Al Bawaba.
Η εκστρατεία κατά του ουράνιου τόξου από τις αλγερινές αρχές έχει δει αξιωματούχους να ζητούν από τις καταναλώτριες και τους καταναλωτές στη χώρα να μποϊκοτάρουν προϊόντα που φέρουν χρώματα ή σημαίες ουράνιου τόξου, καθώς πιστεύεται ότι είναι ενάντια στις αξίες της Αλγερίας και του Ισλάμ, αναφέρει το Al Bawaba.
Η ομοφυλοφιλία είναι επί του παρόντος παράνομη στο αφρικανικό έθνος, με τα άτομα που κρίνονται ένοχα για ομόφυλες (συναινετικές) πράξεις να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και τρία έτη, και πρόστιμο έως και 10.000 δηνάρια Αλγερίας (περίπου 70 ευρώ).
Οι ΛΟΑΤΚΙ+ Αλγερινοί αντιμετωπίζουν, επίσης, ακραίες προκαταλήψεις και κοινωνικό στίγμα εντός της κοινότητάς τους, καθώς και από την οικογένεια και τα φιλικά τους πρόσωπα.
Αυτή η εκστρατεία κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων έρχεται μια εβδομάδα αφότου το ακρωτηριασμένο σώμα του 25χρονου ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστή και σχεδιαστή μόδας Edwin Chiloba βρέθηκε στην άκρη του δρόμου, μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί, κοντά στο Eldoret της Κένυας. Ο τραγικός θάνατός του αντιμετωπίστηκε με οργή σε όλο τον κόσμο, με πολλούς να ζητούν την ταχεία δράση της αστυνομίας.