Ακυρώνεται η προγραμματισμένη Πορεία Υπερηφάνειας στην Κύπρο

03/06/2020
από

Την ακύρωση της φετινής πορείας Υπερηφάνειας στην Κύπρο ανακοίνωσε η Accept – LGBTI Cyprus.

Σύμφωνα με την οργάνωση, “η προγραμματισμένη, για τον Ιούνιο, Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου 2020, ακυρώνεται” ενώ “όσον αφορά στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2020, εργαζόμαστε για την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων διεξαγωγής του”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Συμμετέχοντας στο Cyprus Pride εκφράζουμε περήφανα τη σημασία και την αναγκαιότητα της ορατότητας της ΛΟΑTΙ+ κοινότητας! Όλ@ μαζί διεκδικούμε ισότητα και σεβασμό για άτομα κάθε σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και έκφρασης φύλου.

Η ανάγκη ορατότητας και διεκδίκησης είναι σήμερα μεγαλύτερη από ποτέ. Δυστυχώς, τα θεσμικά μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της πανδημίας, αναδεικνύουν πολιτικές που ακυρώνουν ατομικά δικαιώματα και εντείνουν τον αποκλεισμό και τις διακρίσεις που βιώνουν ΟΛΕΣ οι µειονοτικές οµάδες.

Σύμφωνα με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, οι διοργανώσεις φεστιβάλ θα επαναξιολογηθούν μετά τις 14 Ιουλίου. Συνεπώς, η προγραμματισμένη, για τον Ιούνιο, Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου 2020, ακυρώνεται.

Όσον αφορά στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2020, εργαζόμαστε για την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων διεξαγωγής του, έχοντας πάντα ως προτεραιότητά την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

Μείνετε συντονισμέν@ για νέες ανακοινώσεις!

https://www.facebook.com/acceptCyprus/posts/3139749962715125
Δες και αυτό!