Προβολή μιας ΛΟΑΤ κινηματογραφικής ταινίας κατά του εκφοβισμού, που ήταν να πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη διακόπηκε, όταν εισέβαλαν στον χώρο ακροδεξιοί εθνικιστές.

Η αστυνομία της Βουδαπέστης απέτυχε να τους απομακρύνει.
Η αστυνομία της Βουδαπέστης απέτυχε να τους απομακρύνει.

Η προβολή είχε προγραμματιστεί στο κοινοτικό κέντρο Auróra στην Ουγγρική πρωτεύουσα, στις 26 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους για τον ομοφοβικό εκφοβισμό από την ένωση Labrisz Lesbian Association, διακόπηκε από μέλη της ακροδεξιάς ομάδας «Nation» .

Σύμφωνα με το Pride της Βουδαπέστης, μέλη της ακροδεξιάς ομάδας “μπήκαν βίαια στην αίθουσα προβολής” με πανό που έγραφαν “Σταματήστε την ΛΟΑΤ προπαγάνδα” και “Μηδενική Ανοχή” .

Η αστυνομία της Βουδαπέστης απέτυχε να τους απομακρύνει.

Η αστυνομία κλήθηκε στο χώρο, αλλά η Βίκτορια Ράντσανι, εκπρόσωπος του Pride της Βουδαπέστη δήλωσε: «Δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν τη νεοναζιστική ομάδα και απλά στέκονταν σιωπηλά και παρακολουθούσαν» .

Το Pride της Βουδαπέστης πρόσθεσε: “Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει την προπαγάνδα που τροφοδοτεί μίσος, η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη… Οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να ορίσουν τον Βίκτορ Ορμπάν (Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας) υπεύθυνο” .